Την Παρασκευή, στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, θα γίνει η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε τελικά, αφού χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης, που έχασε τη ζωή του μετά από μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό του, θα ταφεί στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Η σκληρή μάχη που έδωσε ο 31χρονος για να παραμείνει στη ζωή 

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στις 7 Δεκεμβριου κατά τη διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκαν που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη αγώνας βόλει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο αστυνομικός χτυπήθηκε στο πόδι από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε ένας 18χρονος. Αμέσως μετά έπαθε ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Επί τρεις εβδομάδες οι γιατροί προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο αστυνομικός υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του, από το οποίο είχε αφαιρεθεί μεταλλικό αντικείμενο μήκους πέντε εκατοστών, πάχους δύο εκατοστών και πλάτους δύο εκατοστών.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν από πέντε ημέρες, οι γιατροί περίμεναν να καθαρίσει ο οργανισμός του από τα κατασταλτικά φάρμακα που του είχαν χορηγήσει για να προχωρήσουν σε εξετάσεις νευρολογικής λειτουργίας. Ωστόσο, η κατάσταση του συνέχισε να επιδεινώνεται και στις 12:34 ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή.

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Αναλυτικά η δήλωση που ανήρτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου στο X για την απώλεια του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη:

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη. 

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας. 

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. 

Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».