Ένταση, χημικά και συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από τα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση έξι κατηγορουμένων για ληστεία στην Κάτω Τιθορέα, με επεισόδια και αντιδράσεις υποστηρικτών.

Σκηνές έντονης αναταραχής εκτυλίχθηκαν έξω από τα δικαστήρια αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την προφυλάκιση έξι κατηγορουμένων στην υπόθεση ληστείας στην Κάτω Τιθορέα, όταν η παρουσία συγκεντρωμένων υποστηρικτών και η ένταση της στιγμής οδήγησαν σε επεισόδια με την αστυνομία. Η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο, με φωνές, συνθήματα και συγκρούσεις στον προαύλιο χώρο, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου-λάμψης προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη. Την ίδια ώρα, η μεταγωγή των προφυλακισθέντων προς τη ΓΑΔΑ πραγματοποιήθηκε μέσα σε τεταμένο κλίμα, με ισχυρή αστυνομική παρουσία και αντιδράσεις από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κάτω Τιθορέα ξέσπασαν όταν ανακοινώθηκε ότι προφυλακίζονται έξι κατηγορούμενοι, ενώ άλλοι δύο αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το χρονικό

Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων επικράτησε πανδαιμόνιο, την ώρα που οι αστυνομικοί οδηγούσαν τους προφυλακισθέντες στις κλούβες για να τους οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ. Ομάδα διαδηλωτών ξέσπασε σε φωνές και συνθήματα, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, ενώ έγινε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο.

Αναφορικά με τις 11 ληστείες που τους αποδίδονται, κάποιοι εξ αυτών φέρονται να επιφυλάχθηκαν να δώσουν εξηγήσεις κατά την πρόοδο της ανάκρισης. Τρεις εξ αυτών υποστηρίζουν ότι δεν χρησιμοποίησαν βία και αντίσταση.