Η απόφαση της Disney να κόψει σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ εξόργισε την τουρκική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για αντιτουρκικό lobbying στις ΗΠΑ, το οποίο οδήγησε στη ματαίωση της παραγωγής, ενώ στοχοποιούν συγκεκριμένα την επιρροή των Αρμενο-Αμερικανών, αναγνωρίζοντας τους ως τον καταλυτικό παράγοντα για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Το αρχικό πλάνο της Disney ήταν να ξεκινήσει την προβολή της συγκεκριμένης σειράς στις 29 Οκτωβρίου, όταν και θα συμπληρωθούν εκατό χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στον απόηχο της ακύρωσης της σειράς, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί «ντροπή» και υποταγή της Disney στο «λόμπι των Αρμενίων». Η Disney δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον λόγο που οδήγησε στην απόφαση της, η οποία όμως στερεί από την τουρκική κυβέρνηση να ενισχύσει την κρατική της προπαγάνδα τόσο εντός, όσο και εκτός Τουρκίας, μέσω μιας παγκόσμιας παραγωγής.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα αποτελεί μία από τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τη στιγμή που η Τουρκία παραμένει πιστή στο δόγμα της άρνησης της τέλεσης της, όπως το θέσπισε πρώτος ο Κεμάλ Ατατούρκ.