Κληθείς σε να σχολιάσει την υπόθεση ξυλοδαρμού, ο Αλέξης Κούγιας εδήλωσε μετά παρρησίας ότι ο Απόστολος Λύτρας «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά» και ότι «κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε», προκαλώντας αντιδράσεις. Συμπλήρωσε δε ότι είναι «απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, το παραδέχθηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του».

Τις δηλώσεις σχολίασε στο Twitter ο πάντα έτοιμος για διαδικτυακό «μπιφ» Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι», έγραψε ο πρόεδρος Στέφανος, θεωρώντας ότι τάπωσε τον Κούγια.

Ωστόσο, εκείνος επανήλθε δριμύτερος: «Διάβασα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Oπως αναμενόταν, επανήλθε και ο πρόεδρος Στέφανος ζητώντας επέμβαση εισαγγελέα. Και καλά έκανε, όμως, ο πρόεδρος θα πρέπει να μάθει διάφορες ελληνικές παροιμίες. Μία έχει να κάνει με κότες και πίτουρα ή, όπως το λέμε στο Ντελάγουερ, if you lie down with dogs, you get up with fleas…