Ο Στέφανος Κασσεφανος  επέστρεψε. Ως Στέφανος… σκέτος. Ούτε ως πρόεδρος ούτε καν ως Στέφανος της Ελλάδας. Απλός και… αδιαμεσολάβητος με τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να… μοιραστεί. Ναι, ο Στέφανος επέστρεψε για χάρη των οικογενειών των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν στα δύο μια μπουκιά ψωμί. Αλλά και για να επιτεθεί στους… συντρόφους του, στέλνοντας μήνυμα σχετικά με αποκλεισμούς υποψηφίων που παραπέμπει στην προϋπόθεση που έχει τεθεί για την κατάθεση πόθεν έσχες.

Ο έκπτωτος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «είμα εδώ» και... περιέγραψε την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου με έναν τρόπο ανάλογο με αυτόν που εμφανίσθηκε χωρίς όμως να την ανακοινώσει ευθέως. Με ένα βίντεο στο οποίο δεν λέει πλέον το «με λένε Στέφανο», αλλά το «είμαι ο Στέφανος. Σκέτο» και στο οποίο εμφανίζεται λίγο-πολύ ως παιδί του λαού, ταπεινός με τη συγγνώμη προς τα μέλη και του ψηφοφόρους του κόμματος.

Η επίθεση προς τους εσωκομματικούς αντίπαλους έμμεση αλλά ηχηρή με αναφορές σε διαπλοκές και με ένα δίλημμα για την επόμενη ημέρα. Υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέρχεται, που όμως τίποτα δεν μπορεί να οδηγήσει καν σε αυτήν τη σκέψη πόσο μάλλον σε σχετική εκτίμηση ρίχνει φαρμακερά βέλη καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν αν στη θέση της «ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς».

Η αναφορά δε του ονόματος που ο ίδιος είχε προτείνει, δηλαδή το Σύγχρονη Αριστερά λέει πολλά ως προς τις σκέψεις του για το τι θα κάνει εφόσον επανεκλεγεί εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει μέχρι τις κάλπες. Όπως και η προτροπή του προς τα μέλη να δηλώσουν ότι «είμαι εδώ» για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. Μια προτροπή που παραπέμπει στην προϋπόθεση να κατατεθούν και τα πόθεν έσχες των υποψηφίων και που ο ίδιος ενδέχεται να μην το πράξει..