Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε τη διαγραφή του βουλευτή επικρατείας του κόμματος, Παύλου Σαράκη.

Άρχισαν τα όργανα στην Ελληνική Λύση, καθώς η κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Βελόπουλου και του Παύλου Σαράκη έφτασε στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του βουλευτή από την Κ.Ο. του κόμματος.

Ειδικότερα, έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων.

Το χρονικό

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Παύλου Σαράκη με τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, με διαρροές σε φιλικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλευρά Βελόπουλου χαρακτήριζε τον Σαράκη «μασόνο» και «εντολοδόχο ξένων κέντρων» ενώ το περιβάλλον Σαράκη υποστήριζε ότι δέχεται εκβιασμό από την ηγεσία του κόμματος για να παραδώσει την έδρα του. Γι' αυτόν τον λόγο ο κ. Σαράκης είχε κάνει σχετικές αναφορές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βελόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση της ΚΟ χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαράκη και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη - βουλευτές να υπογράψουν επιστολή με την οποία θα ζητούσαν από τον κ. Σαράκη να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα.

Αιτία της σύγκρουσης είναι η πολιτική κριτική που είχε ασκήσει ο κ. Σαράκης στις επιλογές Βελόπουλου, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Σαράκη επιβεβαιώθηκε με την εκλογή της άγνωστης κτηνοτρόφου Γαλάτως Αλεξανδράκη στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.