Η Περιφέρεια Αττικής έχει τραβήξει περισσότερο από οτιδήποτε τα βλέμματα τις τελευταίες ημέρες, κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άλλες περιφέρειες της χώρας. Ο λόγος είναι φυσικά η ανησυχία των πολιτών για το τι μπορεί να συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις και θέλουν να κάνουν τις σωστές επιλογές ώστε να προστατεύσουν το Λεκανοπέδιο.

Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, δίνει μια τέτοια αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες, δεδομένου και το βιογραφικού του επικεφαλής της παράταξης «Αττική Μπροστά».

Σήμερα συνομιλήσαμε με την Ελένη Μπεκρή - Μπακογιάννη, υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλο στη Δυτική Αθήνα με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά. Ο Δυτικός Τομέας έχεις επίσης αρκετά ζητήματα τα οποία χρειάζονται λύσεις, τόσο από τη διαχείριση των απορριμμάτων, όσο φυσικά και την προετοιμασία των περιοχών για τα νέα φαινόμενα που έρχονται ως απόρροια της κλιματικής κρίσης.

Η κ. Μπεκρή - Μπακογιάννη, πρώτη φορά υποψήφια στην Αυτοδιοίκηση, μας μιλάει για αυτά τα προβλήματα και την πρόθεση του συνδυασμού Αττική Μπροστά να προχωρήσει στις απαραίτητες λύσεις.

Πρώτη φορά υποψήφια, γυναίκα, επαγγελματίας και μητέρα. Ποιο είναι το μυστικό για τον κατάλληλο συγχρονισμό;

Πρώτη φορά υποψήφια στην περιφέρεια ναι, αλλά πάντοτε ενεργή με τα κοινά του τόπου μας από πολύ πιο παλιά. Εκλεγμένο μέλος ΔΣ το 2011, και γενική γραμματέας Αττικής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσηλευτών του ΕΣΥ. Εκλεγμένο μέλος ΔΣ στην ΔΗΜΤΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού τα τελευταία δύο χρόνια, Τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας στην Β2 ΔΕΕΠ. Ενεργή πάντοτε και παρούσα στα τοπικά και πολιτικά ζητήματα του τόπου μας. Έχω σπουδές στον τομέα της Νοσηλευτικής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Αθήνας, ̈Διαχείριση Κρίσεων Υγείας- Διεθνής Ιατρική και είμαι ενεργή πλέον στον ιδιωτικό στίβο, αλλά διετέλεσα και στο ΕΣΥ ως μόνιμο προσωπικό 20 συναπτά έτη σε νευραλγικά πόστα (ΜΕΘ, Αναισθησιολογικό τμήμα). Η επαγγελματική αρένα του νοσηλευτικού χώρου είναι από τις πιο απαιτητικές μια και έρχεσαι σε καθημερινή επαφή με τον πόνο και την ασθένεια από πολύ νωρίς στην ζωή. Ο ρόλος της μητρότητας είναι όπως τον αποκαλώ εγώ “full time job”. Δεν σταματάς ποτέ να είσαι γονιός και πάντοτε έχεις ως προτεραιότητα τα παιδιά σου, ειδικά όταν είναι ακόμη πολύ μικρά και έχουν ανάγκη την συνεχή φροντίδα σου. Το μυστικό σε όλα αυτά είναι η επιμονή και το πείσμα πως ως γυναίκα μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Θέλω ως γυναίκα να παλέψω ακόμη περισσότερο για τα παιδιά μας, να έχουν ίσες ευκαιρίες και καλύτερη ζωή. Μαχόμαστε λοιπόν γιατί έτσι είναι η ζωή, μια συνεχής μάχη για επιβίωση.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός τομέας σήμερα;

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχω επισημάνει κατά καιρούς στις συνεντεύξεις μου, αλλά και στα διάφορα σποτάκια που ανεβάζω στα social, και επιμελούμαι η ίδια εστιάζονται στο θέμα της ασφάλειας στις δυτικές γειτονιές μας, θέλουμε ασφαλείς γειτονιές για τα παιδιά μας, ασφάλεια και προστασία της ιδιοκτησίας μας. Ένα δεύτερο ζήτημα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων μας. Αποτελεί μείζον θέμα στα δυτικά προάστεια, και είναι κάτι που θα πρέπει να λυθεί τα επόμενα χρόνια, με ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, βιολογικούς καθαρισμούς, νέα μοντέλα διαχείρισης βιοαποβλήτων, έμφαση στην ανακύκλωση κλπ. Τελευταίο και πολύ σημαντικό επίσης που αφορά τον τομέα μου αποτελεί το στοίχημα υποστήριξης πρωτοβάθμιων δομών υγείας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται πολίτες στους δήμους τους.

Ποιο είναι το δικό σας όραμα για τα δυτικά;

Το δικό μου όραμα για τις δυτικές γειτονιές που ζώ είναι να γίνουν πιο φιλικές στον άνθρωπο, πιο ασφαλείς, πιο καθαρές, με καλύτερο οδικό δίκτυο και πιο κοινωνικές με επίκεντρο τον άνθρωπο που ζει σε αυτές. Να λυθούν απλά και καθημερινά ζητήματα που απασχολούν όλους μας.

Γιατί με τον Νίκο Χαρδαλιά;

Με το Νίκο Χαρδαλιά γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί άξια στις δύσκολες στιγμές! Επικεφαλής των έργων και της συνέπειας. Σε όποιο κυβερνητικό πόστο και αν καλέστηκε να ανταποκριθεί το έκανε επάξια. Μάχομαι κοντά του για να υλοποιήσουμε τα επόμενα έργα που θα πάνε την Αττική Μπροστά!