Το σίριαλ του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει νέα τροπή σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους… θεατές, έστω αυτούς που έχουν μείνει να παρακολουθούν την ιλαροτραγωδία της Κουμουνδούρου. Εξώδικα, εισαγγελείς, διαγραφές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο… σεναριογράφος που βάλθηκε να αναδείξει σε όλο το μεγαλείο της την πραγματική εικόνα του κόμματος που δήλωνε -και δηλώνει- έτοιμο να… κυβερνήσει τη χώρα.

Τα όσα έγιναν σήμερα θυμίζουν τηλεοπτικές σαπουνόπερες που δίνουν νέα πλοκή όταν αρχίζουν να κάνουν… κοιλιά ως προς το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Το εξώδικο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγορώντας τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής –στην περίπτωση αυτήν τη γραμματέα της Ράνια Σβίγγου– και το οποίο υπογράφει ως πρόεδρος, το αίτημα παραπομπής του στα όργανα του κόμματος από την Όλγα Γεροβασίλη, η επιστροφή του εξώδικου από την Πολιτική Γραμματεία και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη –που όμως ο ίδιος ο έκπτωτος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται– συνθέτουν την εικόνα που διαμορφώνεται.

Και όλο αυτό συμβαίνει στο κόμμα που –δυστυχώς– κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή της φέρνοντας ένα τρίτο μνημόνιο και πάνω από 100 δισ. ευρώ επιβάρυνση στην ελληνική οικονομία. Κανείς απ' όσους μετέχουν σε αυτό το σίριαλ δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ούτε φυσικά και όσοι αποχώρησαν με πρώτον και καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το –κατά Ζαννέτ Τσίπρα– πολιτικό μόρφωμα βρίσκεται σε φάση εξευτελισμού. Ούτε καν διάλυσης. Το τι θα μείνει κανείς δεν το γνωρίζει. Όπως δεν γνωρίζει πόσα κομμάτια θα μείνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν μείνουν. Αυτό που προκαλεί όμως κεντρικό ερώτημα είναι πως κατάφεραν να ξεγελάσουν όλοι αυτοί τόσο πολλούς, φτάνοντας να γίνουν κυβέρνηση –με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου– αλλά και να βρεθούν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι σύντροφοι βιώνουν αυτό που επιχείρησαν να προκαλέσουν στην κοινωνία. Ζουν μεταξύ τους το «ή εμείς ή αυτοί» και το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Το μίσος και το πάθος έχουν χτυπήσει κόκκινο...