Οι ραγδαίες και πρωτοφανείς εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως με μαθηματική ακρίβεια βαδίζει προς την οριστική του διάλυση, και το κόμμα δείχνει έτοιμο να υπογράψει τους τίτλους τέλους του. 

Ένα κόμμα που γιγαντώθηκε στις μαύρες εποχές των μνημονίων, εκμεταλλευόμενο την οργή και ιδεολογία τον ακραίο λαϊκισμό, που επένδυσε στον διχασμό, τη στοχοποίηση και το μίσος, μοιάζει πλέον να πνίγεται στη δική του λάσπη. 

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από την έκπτωση του πρώην προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, η οποία ανέδειξε σε όλους την τοξικότητα που κυριαρχεί μέσα στο κόμμα αυτό. 

Ο κόσμος φεύγει

Όλη αυτή η κατάσταση στρέφει τους άλλοτε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις, κάτι που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. 

Ενδεχομένως, εάν προχωρήσει η διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα διακηρύξει νέα πολιτική κίνηση, παίρνοντας ένα σημαντικό μέρος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πάψει αυτομάτως να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, υπογράφοντας ουσιαστικά την πολιτική του καταδίκη, περνώντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως η «παρένθεση της μεταπολίτευσης».