Το ωστικό κύμα από την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό έφτασε στη Βουλή και προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. 

Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι ο στοιχειώδης σεβασμός στη δικαστική λειτουργία επιβάλλει να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής απόφασης και επισήμανε ότι «υπάρχει κριτική για την κατάπτωση της ελληνικής Δικαιοσύνης και έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου με αφορμή τη δίκη που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών».

Ο υπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες που ψήφισε λίγο πριν τις εκλογές του 2019 και επισήμανε ότι η αρχική πρόθεση του ήταν να μετατρέψει τον βιασμό ανηλίκων από κακούργημα σε πλημμέλημα, αλλά δεν το έκανε λόγω αντιδράσεων από τους ίδιους τους βουλευτές του. «Η αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προς τιμήν τους, και  των γυναικείων οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε την κυβέρνηση που είχε καταθέσει τη μετατροπή αυτή. Την πήρε πίσω τελευταία στιγμή και επανέφερε το κακούργημα όπως ήταν. Αυτή ήταν η φροντίδα για θύματα βιασμών. Η φροντίδα σας ήταν αυτή και τώρα έχουμε κροκοδείλια δάκρυα να αθωώσετε βιαστές, κάνοντας το κακούργημα πλημμέλημα»  είπε ο κ. Φλωρίδης. 

Στις φωνές που ακούστηκαν από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Φλωρίδης απάντησε με στοιχεία: «Εδώ είναι τα χαρτιά, οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όχι δικές μου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και χάρη σε αυτούς διασώθηκε η διάταξη και τώρα μας λέτε διάφορα. Και τελικά αφού δεν μπορέσατε να κάνετε αυτό, μειώσατε την ποινή για να έρθει μετά η κυβέρνηση της ΝΔ να το κάνει ισόβια. Η θεσμική μνήμη στον τόπο υπάρχει, ανατρέξτε να δείτε δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να μιλάτε τώρα για δικαιοσύνη. Πρέπει να σεβόμαστε ως θεσμό που καταφεύγει ο πολίτης ως τελευταίο καταφύγιο. Οι συμπεριφορές κάποιων λειτουργών κάποιες φορές δεν αμαυρώνουν το σύνολο του θεσμού. Το στίγμα της απόπειρας αυτής, κ. Τζανακόπουλε, που πήγε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε τη σκευωρία της Novartis. Και βγήκε ο αρχηγός σας και λέει καθαρά, σκευωρία. Θέλει πολλή προσοχή όταν αναφέρεστε στο κύρος της Δικαιοσύνης όταν πήγατε να την πλήξετε, όταν επιχειρήσατε να στείλετε σε Ειδικό Δικαστήριο πολιτικούς αντιπάλους επειδή ήταν αντίπαλοι. Και τώρα λέτε τα κάναμε καλά και νομίζετε ξοφλήσατε», είπε.

Ο κ. Φλωρίδης επισήμανε πως η Δικαιοσύνη όρθωσε ανάστημα και καταδίκασε δύο υπουργούς με τα πλέον ατιμωτικά αδικήματα. «Έχετε τα μούτρα μετά από τόσα όσα κάνατε, για τον βιασμό ανηλίκων ειδικά, να μας κάνετε μαθήματα δημοκρατίας;» είπε και απάντησε στους βουλευτές που είπαν το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη: «Δεν ξέρω, ο Λιγνάδης αξιοποίηση του κώδικά σας έκανε. Αυτός ισχύει ακόμα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε και στον Δημήτρη Τζανακόπουλο που τον κατηγόρησε για προπαγάνδα και ψεύδη: «Για να δούμε ποιος ψεύδεται: Το ρεπορτάζ παραθέτει την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κάνει λόγο για απαράδεκτο άρθρο, το 336, που κατατέθηκε τότε. Επίσης, υπάρχουν δηλώσεις εδώ, της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καβαδία και της Μαρίας Θελερίτη που λένε απόπειρα κλιμάκωσης το αδίκημα βιασμού ανάλογα με την απειλή σε πλημμέλημα είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε. Οι βουλευτές Δημαράς και Τσιρώνης δήλωσαν ότι δεν θα το ψηφίσουν. Οι αντιρρήσεις αυτές, και ο διάλογος και τα ρεπορτάζ δεν έγιναν επί ανύπαρκτου θέματος» είπε.