Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές αυτό που θέλουν, παγίως, οι υποψήφιοι είναι να αποφύγουν το λάθος. Κυρίως να αποφύγουν το ενδεχόμενο να χάσουν ψήφους από μια λανθασμένη απάντηση ή από ένα σχόλιο που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για αρνητικές εντυπώσεις. Στο πλαίσιο αυτό είναι σχεδόν αναμενόμενο να μη γίνει το debate μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ,  εμφανίσθηκαν να δηλώνουν πως θέλουν να υπάρχει η μεταξύ τους τηλεμαχία. Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι είναι διαθέσιμος και την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επίσης, απλά αναζητούσε, υποτίθεται, τρόπο να ακυρώσει την προγραμματισμένη –πότε πρόλαβε– ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Και κάπου εκεί χάθηκε η… μπάλα και η… συνεννόηση αφού και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος μάλλον δεν ήταν και τόσο πρόθυμος.

Οι δύο ημέρες που έμεναν για το debate ήταν εξ ορισμού χαμένες. Την Πέμπτη έχει αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ και άρα ποιος θα καθόταν να δει τους δύο υποψήφιους, την Παρασκευή τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα ενώ και η ιδέα που έπεσε για το Σάββατο επίσης σκόνταφτε στο ποιος τελικά θα ασχοληθεί με το τι θα που οι δύο μονομάχοι εν όψει της Κυριακής του δεύτερου γύρου για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό μάλλον το debate μεταφέρεται για τις… επόμενες εσωκομματικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με άλλο σοβαρότερο θέμα. Τα μηνύματα αναφορικά με τη συμμετοχή την Κυριακή δεν είναι και τόσο θετικά. Το ενδεχόμενο η προσέλευση στις κάλπες να είναι κατά πολύ μικρότερη είναι ορατό και τρέχουν και δεν φτάνουν, δεδομένου πως οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον… τελικό κινούνται κοντά στις ίδιες δεξαμενές ψηφοφόρων και απέναντι σε αυτές που είχαν οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου.