Είναι αδύνατον να χωρέσει ο Φώτης Καρύδας μέσα σε λίγες γραμμές, ξεχειλίζει η πολυσχιδής προσωπικότητά του από όποια περίοδο της ζωής του κι αν επιχειρηθεί η περιγραφή. Μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος χάρτινου, τηλεοπτικού και ηλεκτρονικού Τύπου, αεικίνητος και εργατικός, χαμογελαστός, έτοιμος με την ίδια μαχητικότητα που υπηρετεί την κοινωνία να την εκπροσωπήσει και στην επόμενη Βουλή – πάντα στην πρώτη γραμμή. 

Συνέντευξη στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΙΓΚΑ 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; 

Είμαι μέλος της σιωπηλής πλειοψηφίας της χώρας που εργάζεται για να ζήσει την οικογένειά της και ονειρεύεται μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά της. Εργάζομαι ασταμάτητα από τα 18 μου. Ξεκίνησα ως σερβιτόρος και ασφαλιστής. Ταυτόχρονα σπούδαζα δημοσιογραφία γιατί ήθελα το επάγγελμά μου να μου προσφέρει «τροφή» για σκέψη και εξέλιξη. Στα 22 μου πήγα ως πολεμικός ανταποκριτής στον πόλεμο της Βοσνίας. Τα χρόνια πέρασαν, κατάφερα να έχω μια σημαντική καριέρα ως δημοσιογράφος στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και στη συνέχεια ίδρυσα 4 επιχειρήσεις με μεγάλη επιτυχία. Ανταποκρίθηκα το 2016 στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό να μπουν άνθρωποι στην πολιτική με σημαντική εργασιακή εμπειρία και φρέσκιες ιδέες. Πέρασα με επιτυχία όλα τα στάδια του «Μητρώου Στελεχών» και έτσι το 2019 ήμουν για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας. 

Γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Φώτη Καρύδα; 

Θέλω όσοι συμπολίτες μας με τιμήσουν με την ψήφο τους να γνωρίζουν τον λόγο. Στο website μου karydas.gr μπορεί να διαβάσει κανείς αναλυτικά το βιογραφικό μου. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα οι πολίτες να επιλέξουν ανθρώπους με ήθος, δημιουργικότητα, φρέσκες ιδέες και φυσικά σημαντική εργασιακή εμπειρία. Ενα προεκλογικό μου βίντεο που έγινε viral στο Διαδίκτυο με τη συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη στέλνει το μήνυμα πως τα ψεύτικα πρόσωπα και ο «ξύλινος» λόγος στην πολιτική δεν πείθουν πια πολλούς συμπολίτες μας. Ζητώ την ψήφο του κόσμου και δεσμεύομαι πως δεν πρόκειται να αλλάξω ποτέ αν εκλεγώ βουλευτής το βράδυ της 21ης Μαΐου. Είμαι ένας άνθρωπος αυθεντικός, αυτοδημιούργητος, εργατικός, θαρραλέος, επίμονος και ιδιαίτερα δημιουργικός, που έχω πετύχει σημαντικούς στόχους στη ζωή μου, διαψεύδοντας πάντα πανηγυρικά όσους με αμφισβητούσαν. Το ίδιο φιλοδοξώ να κάνω και τώρα με την αγάπη του κόσμου και της οικογένειάς μου για δύναμή μου και πυξίδα μου. 

Γεμίσατε το γήπεδο Handball του ΟΑΚΑ στην κεντρική προεκλογική ομιλία σας με περισσότερα από 1.200 άτομα! Το περιμένατε; 

Το ονειρευόμουν, αλλά –για να είμαι απόλυτα ειλικρινής– μέχρι να δω μπροστά μου τόσο πολύ κόσμο δεν το πίστευα! Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Ευχαριστώ ακόμα τους πολύτιμους συνεργάτες μου για τον αγώνα που δίνουν μαζί μου όλους αυτούς τους μήνες. Οι αγώνες κερδίζονται πάντα από δεμένες ομάδες και έτσι η μεγάλη αυτή επιτυχία ήταν ξεκάθαρα αποτέλεσμα εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς. Δεσμεύομαι πως θα εργάζομαι νυχθημερόν για 4 χρόνια αν εκλεγώ βουλευτής στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας για να τιμήσω έτσι την εμπιστοσύνη και την αγάπη όλων αυτών των ανθρώπων. Ο βουλευτής άλλωστε πρέπει να είναι υπηρέτης του λαού και να προασπίζεται και να διεκδικεί συνεχώς τα συμφέροντα του κάθε πολίτη. Μακριά από εμένα οι λογικές των βουλευτών-«star» που μόλις εκλέγονται αποκτούν αλαζονεία και έπαρση, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να τους πλησιάσει. Εμείς ξεκινήσαμε μαζί με τον κόσμο αυτόν και θα συνεχίσουμε μαζί μέχρι τέλους. 

Γιατί επιλέξατε για βασικά προεκλογικά σας συνθήματα το «Πάντα στην πρώτη γραμμή» και «Η κοινωνία αλλάζει με πράξεις και κοινή λογική»; 

Γιατί συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία μου και το όραμά μου. Πάντα στη ζωή μου βρισκόμουν στην πρώτη γραμμή της μάχης και του κοινωνικού μετώπου και αγωνιζόμουν με θάρρος και με στόχο την αναζήτηση της αλήθειας. Είτε ως πολεμικός ανταποκριτής στη Βοσνία είτε παρουσιάζοντας πρόσφατα σε εκπομπή μου που έγινε viral την αθέατη πλευρά των φυλακών Κορυδαλλού είτε όταν συναντώ ένα καθαρό βλέμμα και σφίγγω το χέρι ενός συμπολίτη μου στις γειτονιές του Β1 Βορείου Τομέα της Αθήνας, πάντα νιώθω αγωνιστής της ζωής που τρέχει καθημερινά δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Η καρδιά μου φλέγεται να τρέξω ακόμα περισσότερο με πάθος και όρεξη για να προσφέρω στους συμπολίτες μου και στην κοινωνία μας. Ναι, η κοινωνία αλλάζει με πράξεις και κοινή λογική κόντρα στο λαϊκισμό, στις ψεύτικες υποσχέσεις και τις ανεφάρμοστες θεωρίες που ακούμε καθημερινά. 

Ποια θα είναι η πρώτη σας αντίδραση αν διαπιστώσετε το βράδυ της 21ης Μαΐου πως εκλέγεστε βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία; 

Θα συγκινηθώ σίγουρα και θα πάρω μια μεγάλη αγκαλιά τη γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και τον γάτο μας. Είναι όλοι δίπλα μου ανελλιπώς και με στηρίζουν με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με την πολιτική. Τους ευχαριστώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου.