«Μετά λύπης μας βλέπουμε ότι κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Ανδρουλάκης έχει διολισθήσει όλο και πιο πολύ προς κάποιες θέσεις λαϊκισμού και σε θέσεις πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγησε ότι είναι αντιδημοκρατική και εκτός του ευρωπαϊκού παραδείγματος η στάση του κ. Ανδρουλάκη να μη δεχτεί ως πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ακόμα κι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. «Όσο συνεχίζει να έχει θέσεις που είναι αμφιλεγόμενες όσον αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 16, την αξιολόγηση στο δημόσιο και μια σειρά από άλλες θέσεις για τις οποίες εμείς έχουμε πάγια πεποίθηση ότι πρέπει να προχωρήσουμε, αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς ο ίδιος έχει κόψει τις όποιες γέφυρες για μια ενδεχόμενη συνεργασία» πρόσθεσε. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε και σε ερώτηση για τους υψηλούς τόνους του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «είναι μια εύλογη απάντηση στην τακτική την οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα με προσωπικές επιθέσεις εναντίον του κ. Μητσοτάκη και με βαρύτατες εκφράσεις, όπως πρόσφατα στο debate ότι κάποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή υπονοώντας ενδεχομένως και πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας».