Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών πριν από τις εκλογές έδειχναν ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε το 20%, είπε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, αλλά, όπως πρόσθεσε, δεν μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν διότι όλοι θα πίστευαν ότι είναι για πέταμα. 

«Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που έρχονταν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, με στάθμιση σε φύλο, ηλικία, περιοχές και προηγούμενη ψήφο έδινε στη Νέα Δημοκρατία κεντρική τιμή 42% και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%. 

«Αν βγαίναμε έτσι θα μας έλεγαν “αυτά τα δείγματα είναι για πέταμα, πετάξτε τα”» συμπλήρωσε με νόημα και μίλησε για την πίεση που υφίστανται οι δημοσκόποι από το 2015 και μετά. «Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο για υποεκτίμηση των στοιχείων, και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση, το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ» είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.