Επί σειρά ετών ο Αλέξης Τσίπρας απέφευγε να ασχοληθεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα όσα αυτή καταμαρτυρούσε σε βάρος του, πολλές φορές με ακραίες εκφράσεις. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου όμως έφεραν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε δυσμενείς εξελίξεις και ανέδειξαν την Πλεύση Ελευθερίας ως ένα κόμμα που «μαζεύει» ψηφοφόρους του, τους λεγόμενους αντισυστημικούς και τους δικαιωματιστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέμενε πως αυτός θα αποτελέσει τον πόλο έλξης των αντισυστημικών. Βλέποντας μάλιστα τον Γιάνη Βαρουφάκη να χάνει αυτή την ιδιότητα εκτιμούσε, όπως και το επιτελείο του, ότι θα αποσπάσει ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των ψήφων. Στις πρόσφατες κάλπες κατέρρευσε και αυτή η αυταπάτη.

Δεν είναι μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη πανωλεθρία. Και ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται στα τάρταρα. Οι 11 μονάδες που χάθηκαν για την Κουμουνδούρου μπορεί να μην πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, πήγαν όμως σε άλλα κόμματα όπως αυτό της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ένα κόμμα που πλέον δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες να μπει στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό η ανοιχτή επίθεση που εξαπολύει την τελευταία εβδομάδα σε βάρος της μόνο τυχαία δεν είναι. Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως το κόμμα της Ζωής το προωθεί η… Νέα Δημοκρατία για να πλήξει τον… ΣΎΡΙΖΑ.

Στις τελευταίες συνεντεύξεις και ομιλίες του, αφιερώνει αρκετό χρόνο στο θέμα της Ζωής. Δεν κρύβει την αγωνία του και εκτιμά πως με αυτού του είδους τις επιθέσεις θα ανακόψει τις όποιες διαρροές προς το κόμμα της. 

Η αλήθεια είναι πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά τη μικρή πτώση που σημειώνει δημοσκοπικά μετά τα όσα έγινα στο εσωκομματικό πεδίο και τις καταγγελίες υποψηφίων της, «τσιμπάει» ψήφους από το κόμμα του Βαρουφάκη αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τσιμπάει από το… οπαδικό κοινό του Αλέξη. Αυτό που κινείται στα αριστερά των συνιστωσών της Κουμουνδούρου.

Τώρα κατά πόσο η τακτική του Τσίπρα να εμφανίζεται ως το θύμα κάποιων αόρατων δυνάμεων που δεν τον θέλουν (για ποιο λόγο άραγε) στο πολιτικό σκηνικό είναι ένα ερώτημα που σύντομα θα απαντηθεί…