Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Σπανού παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Αξίζει να αναφερθεί πως την κ. Σπανού συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της εταιρείας SingularLogic.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής διεξάγονται βάσει νέου εκλογικού συστήματος, αυτού της ενισχυμένης αναλογικής, ενώ σε αυτήν την ψηφοφορία που πραγματοποιείται με δεσμευμένους συνδυασμούς απαγορεύεται ο σταυρός προτίμησης, καθώς σε αυτήν την περίπτωση τα ψηφοδέλτια θα βγουν άκυρα.

Ωστόσο, οι πολίτες μπορούν παραδοσιακά να προστρέξουν στις κάλπες, κυρίως με τις ταυτότητές τους, αλλά και με άλλα επιτρεπόμενα έγγραφα, για να ψηφίσουν από τις 07:00 μέχρι τις 19:00, οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.