Την υλοποίηση ενός μεγάλου οικιστικού προγράμματος για να καλυφθούν οι ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αρχικά στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ) «Θράκη», από τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο.

«Έχει ληφθεί απόφαση στο επίπεδο του πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο αμέσως προσεχές μέλλον, για ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που να καλύψει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όχι μόνο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα τμήμα αυτού του οικιστικού προγράμματος θα αφορά και την κάλυψη αναγκών άλλων στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές. 

Επιλέξαμε όμως η πρώτη μεγάλη φάση αυτού του οικιστικού προγράμματος, δηλαδή της κατασκευής κατοικιών για τα στελέχη, να ξεκινήσει από την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο και να ξεκινήσει αμέσως τώρα. Εδώ στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ’ αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους.
Όμως, ξαναλέω, αυτή είναι η πρώτη φάση, δεν είναι η τελική φάση. Ο σκοπός μας είναι στην "ατζέντα 2030" να επιλύσουμε συνολικά το στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας είπε επίσης ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. «Το δεύτερο πράγμα το οποίο θέλω να πω είναι για τα οπλικά μας συστήματα, πάλι στο πλαίσιο της "ατζέντας 2030". Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones. Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά, αναγράφει «υπό σκιή» και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες, νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση. Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone».

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) Εμμανουήλ Αποστολίδη», στην Ξάνθη, παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Σπυρίδων Τσιλιγγίρης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός, ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμων, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και ο τοποτηρητής μουφτής Ξάνθης Νεζντέν Χεμσερή. 

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Τέλος στην τελετή παρέστησαν, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ενώσεις αποστράτων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.