Εισαγγελική έρευνα για το τροχαίο δυστύχημα που είχε προκαλέσει η Ναντίν Μενέντεζ, σύζυγος του Ρόμπερτ Μενέντεζ, το 2018, εξέδωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ, με σκοπό να εξετάσει η έρευνα για το συγκεκριμένο δυστύχημα διεκπεραιώθηκε σωστά.

Δεν υπάρχει αρχείο ερωτήσεων προς τη Ναντίν Μενέντεζ

Για τον λόγο αυτό, κατασχέθηκαν αρχεία από την αστυνομία της κομητείας Μπέργκεν που συνέβη το τροχαίο. Σύμφωνα με τους New York Times, o εισαγγελέας εξετάζει γιατί δεν υπάρχει αρχείο που καταγράφηκαν ερωτήσεις προς τη Μενέντεζ μετά το δυστύχημα. Συγκεκριμένα δεν φέρεται να ρωτήθηκε αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε της ζητήθηκε να κάνει τεστ νηφαλιότητας.

Η Μένεντεζ χτύπησε και σκότωσε τον 49χρονο Ρίτσαρντ Κουπ. Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, ο Κουπ σκοτώθηκε σχεδόν ακαριαία. Βρέθηκε πεσμένος στον δρόμο με σοβαρά τραύματα, όπως «σοβαρό τραύμα στο κεφάλι» και «πιθανά κατάγματα στα πόδια και τα χέρια».

Η έκθεση της αστυνομίας για το δυστύχημα ανέφερε ότι η Μενέντεζ «δεν έφταιγε» για το δυστύχημα, επειδή ο Κουπ «περπατούσε με κόκκινο και δεν διέσχισε τον δρόμο σε διασταύρωση ή σε σηματοδοτημένη διάβαση πεζών».

Οι ράβδοι χρυσού

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν την περασμένη εβδομάδα τον 69χρονο Μενέντεζ και την 56χρονη σύζυγό του, Ναντίν, ότι δέχθηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από επιχειρηματίες οι οποίοι ζητούσαν από τον γερουσιαστή, σε αντάλλαγμα, να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιρροή του υπέρ των ιδίων και των επιχειρηματικών τους συμφερόντων αλλά και υπέρ της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Στο κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε στον Μενέντεζ αναφέρεται ότι δύο από τους συγκατηγορούμενούς του «πρότειναν» στη σύζυγό του ένα νέο αυτοκίνητο αξίας άνω των 60.000 δολαρίων. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο γερουσιαστής σταμάτησε μια ποινική έρευνα που αφορούσε τους συγκατηγορούμενους του με αντάλλαγμα ένα αυτοκίνητο, μεταξύ άλλων.

Ο Μενέντεζ αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο γερουσιαστής θα πρέπει επίσης να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο αλλά θα μπορεί να διατηρήσει το επίσημο διαβατήριό του και να συνεχίσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό σε επίσημα ταξίδια με την ιδιότητα του γερουσιαστή.