Απτόητος ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υποβαθμίζει το έργο της Πολιτικής Προστασίας και των δυνάμεων που παλεύουν στα μέτωπα των φωτιάς, ευελπιστώντας σε μικροκομματικά οφέλη.

Πηγές του κόμματος, αυτή τη φορά τα έβαλαν με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για τη δήλωσή του πως η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μαρούσι, ελέγχθηκε άμεσα.

Με ειρωνικό ύφος, οι ίδιες πηγές έδωσαν συγχαρητήρια στον υπουργό γιατί, λέει, δεν κάηκε το Μαρούσι, απαξιώνοντας την άμεση κινητοποίηση που υπήρξε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Κικίλια που καμαρώνει γιατί απέτρεψε με το συντονισμό του να καεί το Μαρούσι! Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά τον πήχη ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας. Ας ελπίσουμε ότι έχει προνοήσει ανάλογα και για την προστασία της πλατείας Συντάγματος…», σημείωναν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την υποβάθμιση του έργου όλων όσων συμμετέχουν στη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυραγιών. «Έργο», άλλωστε, που συνεχίζει να «παίζει» ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, επιμένοντας να δηλώνει πως τα εναέρια μέσα που κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική ήταν τρία, φτάνοντας μάλιστα χθες στο σημείο να στοχοποιήσει και δημοσιογράφους ότι «τα παίρνουν» για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε χθες για την πυρκαγιά σε ρέμα με καλαμιές στο Μαρούσι, εντός αστικού ιστού, πως «ελικόπτερο που έκανε έμφορτη περιπολία έκανε ρίψη σε μόλις 4 λεπτά από τη στιγμή της έναρξης και με τη συνδρομή και επίγειων δυνάμεων. Η επικίνδυνη φωτιά ελέγχθηκε σε 17 λεπτά».