«Είμαστε σε διαδικασία να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και στα φαρμακεία» ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία επιθσήμανε ότι γίνονται συζητήσεις με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για το πώς θα οργανωθεί αυτό σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εξήγησε ότι στόχος είναι η απλοποίηση της διαδικασίας του εμβολιασμού. «Όπως κάνει κανείς το εμβόλιο της γρίπης στο φαρμακείο να κάνει και του COVID» είπε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιδημιολογική κατάσταση και την πίεση στα νοσοκομεία, η Ειρήνη Αγαπηδάλη είπε ότι «το προηγούμενο διάστημα μέσα στις γιορτές είχαμε αύξηση για COVID στις απλές κλίνες. Έχουμε πολλαπλές αναπνευστικές λοιμώξεις στην κοινότητα αυτή την περίοδο, και COVID, και γρίπη. Η γρίπη προκαλεί πολύ περισσότερη νόσηση φέτος και έχει πολύ περισσότερα κρούσματα». Διευκρίνισε, πάντως,  πως τις τελευταίες ημέρες η τάση έχει αντιστραφεί και η νοσηλεία στις απλές κλίνες έχει υποχωρήσει. «Είμαστε κάτω από το 50% σε σχέση με πέρυσι σε διασωληνώσεις και θανάτους» είπε.