Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, καθώς κόλλησε κορωνοϊό.

«Τρία χρόνια δεν κόλλησα covid και τα κατάφερα τώρα. Μπράβο, Φαίδων! Θα περάσει κι αυτό και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με αφοσίωση, όπως πάντα. Είναι σπουδαία η τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός και θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δικαιώσω την επιλογή του. Σας ευχαριστώ όλους για τις όμορφες ευχές και τη στήριξη, μου δίνουν δύναμη», σημειώνει η ίδια σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στις δύο εκλογές της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου. Εξελέγη βουλευτής με την πρώτη της συμμετοχή σε εκλογές. Ήταν επίσης γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας. Από τις 24 Νοεμβρίου 2019 ο (σ.σ.: επανεκλεγείς) πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ορίσει την Ειρήνη Αγαπηδάκη εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτις σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτις σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.