Εν αναμονή των αποφάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού -έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τη Δευτέρα (10/1)- για τη Διπλή Ανάπλαση, ο δήμος Αθηναίων έχει δρομολογήσει τη δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, αφού αποδεικνύει τη βούληση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να μην καθυστερήσει άλλο και να επισπεύσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ο δήμος τακτοποίησε όλα τα διαδικαστικά θέματα, ενώ προηγήθηκαν -όπως αναφέρει το «in.gr» και οι μελέτες που πρέπει για να διενεργηθεί ένας κρατικός διαγωνισμός.

Ταυτόχρονα, ο δήμος έχει λάβει θετική απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών για το κονδύλι των 115 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Το συνολικό κόστος για τις προπαρασκευές, ώστε να δημοπρατηθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στη διάρκεια του 2022, θα ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ, ποσό το οποίο έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου της Αθήνας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η προεργασία των απαραίτητων διαδικαστικών θεμάτων έχει ολοκληρωθεί, για να «τρέξει» το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση του έργου.

Η Διπλή Ανάπλαση, θυμίζουμε, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την απόφαση της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, η οποία και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε, όμως, οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την όλη διαδικασία.

Δείτε τα έγγραφα της απόφασης του Δήμου για την έγκριση του σχεδίου του διεθνή διαγωνισμού: