Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει πως δεν είναι τοξικός και κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι καλλιεργούν κλίμα τοξικότητας. Έτσι είναι αν έτσι νομίζει, εκτός και αν θεωρεί ότι το να δηλώνει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά» αποτελεί πολιτική κριτική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Ανδρουλάκης προβαίνει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Όταν όμως κουνάει το δάχτυλο και την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό είτε «αρχιτέκτονα της συγκάλυψης» για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που επιβεβαιώνεται πως είναι μια διαχρονική κατάσταση, είτε ως «ενορχηστρωτή της συγκάλυψης» για την τραγωδία των Τεμπών, όπου τα fake news και οι θεωρίες συνωμοσίας που το ΠΑΣΟΚ ενστερνίστηκε κατέπεσαν, τότε το ποιος επιλέγει την τοξικότητα είναι εμφανές.

Πόσο μάλλον την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Τρίτης εμφανίσθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα για να εξαπολύσει μια ακόμη επίθεση κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας πως είναι «βουτηγμένος στη διαφθορά» όπως και η κυβέρνησή του. Και πού το στηρίζει; Στο ότι δήθεν δεν θέλει την αποκάλυψη της αλήθειας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή για τα Τέμπη ή ό,τι άλλο νομίζει ο ίδιος και τα στελέχη του κόμματός του.

Κατά τη γνώμη του Νίκου Ανδρουλάκη αυτό δεν είναι τοξικότητα. Ούτε και λαϊκισμός φυσικά. Άλλωστε ο ίδιος δηλώνει αδιάφθορος και αυτοχαρακτηρίζεται «καθαρός χωρίς δεσμεύσεις» πολιτικός, κάτι που επαναλαμβάνει διαρκώς είτε δίνει συνεντεύξεις είτε κάνει ομιλίες.

Είπε και άλλα πολλά που επαναλαμβάνει κάθε φορά. Εκεί που το τερμάτισε όμως είναι στο θέμα με τις ενεργειακές συμφωνίες. Τι είπε; Ότι «βλέπουμε ότι η χώρα αυτήν τη στιγμή δεν έχει τη δική της στρατηγική. Την πάνε τα γεγονότα. Δηλαδή, πριν την επανεκλογή Τραμπ μας έλεγε ότι θα επενδύουμε μόνο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πάγωσε» όλους τους ενεργειακούς σχεδιασμούς για φυσικούς πόρους. Τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ, αλλάζει τραγούδι και ο κ. Μητσοτάκης».

Ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πει πως είναι θετικές οι εξελίξεις αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι άλλαξε στάση στα θέματα ενέργειας επειδή άλλαξε η ηγεσία των ΗΠΑ. Και το λέει αυτό την ώρα που η χώρα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο και σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όχι, ούτε αυτό είναι τοξικό μάλλον. Ούτε λαϊκισμός λογικά. Μάλλον στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας μετατραπεί σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα της εποχής Αλέξη Τσίπρα με τον οποίον θέλουν να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν τη χώρα, έχασαν και το νόημα των λέξεων.

Πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει όσα είπε τη Δευτέρα, και επανέλαβε και την Τρίτη η εκ μεταγραφής βουλευτής του κόμματός του Ράνια Θρασκιά, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα όπως έκανε από την πρώτη στιγμή το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ που επέλεξε να επιτεθεί στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη –που έθεσε το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού– και συνολικά στην κυβέρνηση.