Αφοσιωμένος στο έργο που ανέλαβε για μια καλύτερη πόλη, με αναβαθμισμένο το κέντρο αλλά και τις γειτονιές που τόσο ανέδειξε, παραμένει ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο απερχόμενος δήμαρχος συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την καθημερινή δουλειά μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του, αποφασισμένος να μην αφήσει την Αθήνα ούτε για μια ώρα χωρίς φροντίδα. Άλλωστε ο ίδιος, την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε κάνει σαφές ότι έχει αποφασίσει να φύγει από το δημαρχείο της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά, όπως ακριβώς μπήκε.

Στο πλαίσιο αυτής της επιλογής, οι μεγάλες κυριακάτικες επιχειρήσεις καθαριότητας στις 120 γειτονιές της πρωτεύουσας, οι οποίες ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια από τη σημερινή δημοτική αρχή, συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Συνεχίζονται, επίσης, οι παρεμβάσεις φύτευσης δέντρων και θάμνων σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και ο πολύπλευρος εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του δήμου. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες ο δήμος ανακοίνωσε τη νέα ψηφιακή υπηρεσία του για τους όρους δόμησης, ένα ακανθώδες θέμα που απασχολούσε διαχρονικά χιλιάδες πολίτες επιτέλους λύθηκε. Παράλληλα, ο δήμος υπέγραψε τη δημοπράτηση του μεγαλύτερου πάρκου της Αθήνας, συνολικής έκτασης 215 στρεμμάτων στο Βοτανικό, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα άνοιξαν για πρώτη φορά οι πόρτες του πρώτου Μουσείου Μαρίας Κάλλας.

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία ενημέρωσης της νέας δημοτικής αρής, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, διαβεβαιώνοντας τον νέο δήμαρχο, Χάρη Δούκα ότι «η ομάδα μου και εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση».

Είναι προφανές ότι διαψεύδονται με τον πιο χαρακτηριστικό και έμπρακτο τρόπο όσοι διέρρεαν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι απών μέχρι την παράδοση της σκυτάλης στη νέα δημοτική αρχή. Άλλωστε η αγάπη για την Αθήνα, παράλληλα με την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος αποτυπώνονται στη φράση του: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω».