Σε αυτές τις εντελώς ακατανόητες δηλώσεις προχώρησε ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσουνο και Χρήστο Κούτρα. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της «ροζ σημαίας» στο ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Παναγιώτης Δουδωνής επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι «η ιδέα της Ελλάδας είναι η ιδέα της Ελευθερίας, οι "γυναικοκτονίες" είναι η ύψιστη μορφή στέρησης της Ελευθερίας, άρα το έργο εκφράζει την ιδέα της Ελλάδας». Θυμίζει πολύ το κλασικό το παράδειγμα εσφαλμένου συλλογισμού «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι». Θα ήταν απλώς καταγέλαστος αυτός ο συλλογισμός, εάν δεν συνέκρινε την ανθρωποκτονία με την στέρηση της ελευθερίας. Είναι ίδια η θανάτωση ενός ανθρώπου, με την στέρηση της ελευθερίας του, κύριε Δουδωνή;

Στην συνέχεια, ο Παναγιώτης Δουδωνής εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, λέγοντας ότι άκουσε τις δηλώσεις του υπουργού στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, και θεωρεί ότι προσχωρεί στην πιο σκληρή Δεξιά λογική. Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη, στην οποία αναφέρεται ο Παναγιώτης Δουδωνής, ήταν η εξής:

«Εδώ νομίζω το ζήτημα έχει να κάνει σε σχέση με το περιβάλλον που παρουσιάστηκε το έκθεμα. Θα δεχόμουν να έχω το συγκεκριμένα έργο σε ένα μουσείο ή σε γκαλερί ή στο σπίτι. Εδώ όμως μιλάμε για μια ανάρτηση έργου στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα του κράτους και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό (…) Το προξενείο οφείλει να φέρει ακέραια τα εμβλήματα και τα σύμβολα της χώρας και να εξυπηρετεί του ομογενείς και να έχει χαρακτήρα ουδέτερο. Δεν είναι γκαλερί και χώρος για έκθεση (…) Εμβλήματα και σύμβολα της χώρας εντός της λειτουργίας του σκληρού πυρήνα του κράτους οφείλουν να φαίνονται ακέραια». Αυτή την δήλωση χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Δουδωνής, ως σκληρή Δεξιά λογική: την ιδέα της ακεραιότητας των εμβλημάτων και των συμβόλων της χώρας, σε χώρους του σκληρού πυρήνα του κράτους!

Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη δήλωση παρέχει μια από τις απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσυντεθεί;», αφού το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη φαίνεται να προσπαθεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας ακροαριστερές απόψεις, προσπαθώντας να ταυτίσει την Ελευθερία με την ελευθεριότητα, σε μια λογική «τα κάνουμε όλα ίσωμα». Να συνεχίσουν έτσι, για να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται. Διότι έτσι, έστω και ακουσίως κάνουν καλό στην χώρα.

Η δήλωση του Παναγιώτη Δουδωνή

Χρήστος Κούτρας: «Η θέση του Παναγιώτη Δουδωνή για το θέμα της ροζ σημαίας, έτσι όπως ήρθε και έπεσε σαν βόμβα επάνω στον δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ημέρες, ποια είναι;»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Για εμένα Ελλάδα - η ιδέα της Ελλάδας, είναι η ιδέα της Ελευθερίας. Ο Εθνικός μας Ύμνος, είναι ο Ύμνος στην Ελευθερίαν και βάζει ως προμετωπίδα ο Σολωμός: "τραγουδώ τη λευτεριά που είναι ανεκτίμητη, το ξέρουν αυτοί που για αυτήν αρνηθήκαν τη ζωή". Οι "γυναικοκτονίες", δηλαδή η στέρηση της ζωής είναι η ύψιστη μορφή στέρησης της ελευθερίας. Για αυτό λοιπόν, επί της ουσίας, το έργο εκφράζει ακριβώς την ιδέα της Ελλάδας».

Γιάννης Ντσούνος: «Μέσω ενός εθνικού συμβόλου, ωστόσο».

Παναγιώτης Δουδωνής: «Και πολύ καλά κάνει. Και ο Παύλος Διονυσόπουλος, ο γνωστός Παύλος, έχει κάνει έργα επάνω στη σημαία».

Χρήστος Κούτρας: «Άρα, δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από το Προξενείο;»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Και διάβασα και δηλώσεις στον σταθμό σας, του υπουργού Εξωτερικών του κυρίου Γεραπετρίτη, οι οποίες κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Εκφράζουν μια ατζέντα, που όχι μόνο περιορίζει την ελευθερία της τέχνης, όχι μόνο προσχωρεί στην πιο σκληρή Δεξιά λογική, αλλά αρνείται και τον πυρήνα της ουσίας, αυτού που για εμάς είναι η Ελλάδα, είναι η Ελευθερία».

Γιάννης Ντσούνος: «Είναι ακροδεξιά άποψη αυτή, του υπουργού Εξωτερικών;»

Παναγιώτης Δουδωνής: «Ε, τι είναι; Είναι μια σκληρή Δεξιά άποψη. Μπαίνει μέσα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ίδιο το υπουργείο. Και μάλιστα, στο γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, που είναι ένας πολύ κομβικός χώρος για τα εθνικά συμφέροντα».