Συγχαρητήρια στον Πρόξενο της Νέας Υόρκης έδωσε το ΠΑΣΟΚ, δια του βουλευτή Παύλου Χρηστίδη, σε τοποθέτηση που έκανε ο τελευταίος στη Βουλή. Στην αρχική του τοποθέτηση ο Παύλος Χρηστίδης, έκανε επίθεση στον πρόεδρο της Νίκης, Δημήτρη Νατσιό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση υπέκυψε στις ακροδεξιές και ψεκασμένες αντιλήψεις του κόμματος «Νίκη», τοποθέτηση η οποία προκάλεσε την απάντηση του Δημήτρη Νατσιού, ότι ο Παύλος Χρηστίδης, ακόμη δεν έχει ωριμάσει, δεν έχει ψηθεί, δεν έχει γαλουχηθεί με τα νάματα της πατρίδας, αποκαλώντας τον ανιστόρητο.

Και κάπως έτσι, ο Παύλος Χρηστίδης επανήλθε προκειμένου να απαντήσει στον Δημήτρη Νατσιό, κορυφώνοντας την επιχειρηματολογία του λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει «συγχαρητήρια στον Πρόξενο της Νέας Υόρκης, που έδωσε φωνή στους καλλιτέχνες να εκφραστούν». Μοιραία, προκύπτει ένα ερώτημα που το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαντήσει: ποια νομίζουν ότι είναι τα τυπικά καθήκοντα ενός Πρόξενου; Να το παίζει γκαλερίστας; Να δίνει βήμα σε αντεθνικά «έργα» μέσα στο Προξενείο; Διότι ας μην γελιόμαστε, η σημειολογία είναι ξεκάθαρη: η «καλλιτέχνις» επέλεξε να περάσει το μήνυμα χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία. Αυτό δεν αφορούσε την εθνικότητα των γυναικών που είχαν δολοφονηθεί. Θα ήταν άλλωστε πολύ περίεργο, τη στιγμή που το ζητούμενο ήταν να «περάσει ένα μήνυμα» κατά των «γυναικοκτονιών», να επέλεγε να εκφράσει μόνο τα θύματα που ήταν Ελληνίδες. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο: «η Ελλάδα -ως χώρα, ή και ως κουλτούρα- προάγει τις "γυναικοκτονίες"». Μάλλον θα έπρεπε να δώσουν συγχαρητήρια στον Πρόξενο, που κάπως κατάφερε να μην «ξηλωθεί» από τη θέση του.

Είναι άγνωστο εάν όλη αυτή η ακροαριστερή φρενίτιδα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, πηγάζει από την επιθυμία να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ή εάν προσπαθεί να κλείσει το μάτι στην Νέα Αριστερά, προκειμένου να υπάρξει κάποια συνεργασία στης Ευρωεκλογές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία έχει απορρίψει οριστικά αυτές τις ιδέες, κι αυτό αντικατοπτρίζεται στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Συνέχισε έτσι πρόεδρε Ανδρουλάκη και θα δεις προκοπή. Μια χαρά το πας το «καράβι», καρφί για τα βράχια!

Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη

Παύλος Χρηστίδης: «Δεν ξέρω αν ο κ. Νατσιός έχει πρόβλημα με τους νέους ανθρώπους και θεωρεί ότι μόνο ο ίδιος είναι ώριμος.Εγώ κύριε, θα μπορούσα να πω πολλά για εσάς. Δεν απευθύνομαι προσωπικά. Είπα για τις απόψεις σας. Οι απόψεις λοιπόν, οι οποίες θεωρούν ότι το άθροισμα, το σύνολο, το σύνολο προσωπικών στοιχείων γυναικών οι οποίες έχουν υποστεί βία, είναι κάτι το οποίο εσάς σας προσβάλλει. Το θεωρώ ακραία πατριδοκαπηλία. Δεν έχετε καμία σχέση με αυτό το οποίο είναι πραγματικά το έθνος και η πατρίδα και δεν είστε εσείς εδώ να μας υποδείξετε ποιος είναι πατριώτης και ποιος δεν είναι. Επενδύσατε και επενδύετε σε αντιλήψεις οι οποίες είναι επικίνδυνες για την πατρίδα μας και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι βγαίνουν καλικάντζαροι τα Χριστούγεννα, οι άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι καλλιεργούνται άλλου τύπου αντιλήψεις στην πατρίδα μας και εκφράζονται με αυτό τον τρόπο, επιτρέψτε μου να πω, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία μας, την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

Υπάρχουν πάρα πολλά έργα τέχνης όλα τα προηγούμενα χρόνια, για τα οποία δεν σας άκουσα ποτέ να τοποθετείστε σε κανένα επίπεδο. Έργα τέχνης τα οποία έχουν βραβευτεί πολλές φορές ακόμα και από το ίδιο το ΓΕΕΘΑ για αυτό το οποίο συμβολίζουν. Επομένως, κρατήστε τις ανησυχίες σας για τα πραγματικά προβλήματα και μην σπεκουλάρετε με όρους προπαγανδιστικούς για να κερδίσετε λίγα λεπτά δημοσιότητας. Το πρόβλημα βέβαια, κύριε Υπουργέ, δεν είναι του κ. Νατσιού, γιατί ο κ. Νατσιός είναι γνωστός. Το πρόβλημα είναι της δικής σας κυβέρνησης που αποδέχεται και γίνεται απολογητής αυτών των αντιλήψεων. Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Ότι ο κ. Γεραπετριτης αποδέχεται αυτές τις αντιλήψεις και αποσύρει τη σημαία. Θέλω λοιπόν να πω, κύριε Υπουργέ και κύριε Πρόεδρε και κλείνω ότι εμείς εδώ, με πολύ καθαρό τρόπο δίνουμε συγχαρητήρια στον Πρόξενο της Νέας Υόρκης που έδωσε φωνή στους καλλιτέχνες να εκφραστούν και είναι κρίμα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται και στο όνομα του φιλελευθερισμού και την αποσύρει.»

Δείτε το τουίτ του Παύλου Χρηστίδη