Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε πως στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει την Κυριακή, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την αρχηγία του κόμματος, αφήνοντας αιχμές προς τον πρόεδρο, πως «Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη, θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050»

«Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επίσης, εξήγησε πως στόχος είναι «να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προοδευτικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Για την σχέση του με το Νίκο Ανδρουλάκη

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως: «Με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον στήριξα κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία. Έχω ηθική υποχρέωση να λέω και να κάνω αυτό που είναι καλό για τον χώρο και τη χώρα».

Σχετικά με το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι επιθυμεί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει.

Συνθήκες υπέρβασης

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ για να αποτελέσει ξανά την ψυχή της προοδευτικής παράταξης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνένωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσε ότι έδωσε ένα σημαντικό αγώνα αλλά ότι δεν δημιούργησε στη συνέχεια συνθήκες μεγάλης υπέρβασης «με αυτούς τους ρυθμούς θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050» τόνισε και συμπλήρωσε «κλείνει ένα κύκλος επιβίωσης του χώρου και ανοίγει, πρέπει να ανοίξει ένας άλλος».