Τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας στον Δήμο Παιανίας τέθηκαν επί τάπητος σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη και με τη συμμετοχή του συνεργάτη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αντιστράτηγου ε.α. Γιώργου Γαλιάτσου.

paianiajpg3.jpg

Ο Ισίδωρος Μάδης έθεσε στους συμμετέχοντες το σύνολο των προβλημάτων που καταγράφονται στον Δήμο Παιανίας εστιάζοντας στις περιπτώσεις των κλοπών και της ανήλικης παραβατικότητας φέρνοντας ως παράδειγμα την αλλαγή δρομολογίου του ΟΑΣΑ λόγω επιθέσεων με πέτρες κατά λεωφορείων από αγνώστους.

Επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία που έχει με τους διοικητές τόσο του Αστυνομικού Τμήματος όσο και του Τμήματος Ασφαλείας, εξήγησε πως η υποστελέχωση και τα κενά που υπάρχουν επιτρέπουν τη δράση παραβατικών στοιχείων. «Ο Δήμος Παιανίας στον βαθμό που του αναλογεί συμβάλλει στην κάλυψη βασικών αναγκών, όπως για παράδειγμα του εξοπλισμού. Σήμερα έχουμε οχήματα αλλά δεν έχουμε κόσμο στο ΑΤ» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την ανάγκη για συνεχή αστυνόμευση και πιο εντατική παρουσία της ΟΠΚΕ η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.  Στη λίστα με τα προβλήματα πρόσθεσε και τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν οδηγοί εντός του αστικού ιστού με αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων και ζητώντας τη συμβολή της Τροχαίας για να περιοριστεί το φαινόμενο.

paianiajpg2.jpg

Ο Διοικητής του ΤΑ Αστυνόμος Β’ Γρηγόρης Πανταζάκος ενημέρωσε πως το τελευταίο διάστημα καταγράφεται κατακόρυφη πτώση στις κλοπές τόσο κατοικιών όσο και ΙΧ με τον Διοικητή της ΟΠΚΕ Θεόδωρο Χρονόπουλο να εξηγεί πως αυτό οφείλεται στη συντονισμένη δράση της ομάδας. Ενημέρωσε πως στη δράση έχουν επιστρέψει 30 ομάδες που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε ακινησία ενώ σε αυτές προστέθηκαν επιπλέον 42, με πολλές από αυτές να κινούνται στην Ανατολική Αττική. Επιπλέον όπως προέκυψε κατά την ενημέρωση, έχουν ενισχυθεί τόσο οι δυνάμεις της ΟΕΠΤΑ  όσο και της ΔΙΑΣ ενώ ο κ. Γαλιάτσος αναφέρθηκε σε ειδικό πρόγραμμα κατά της ανήλικης παραβατικότητας αλλά και την ανάπτυξη πιο στοχευμένων δράσεων ειδικά για τον Δήμο Παιανίας.

Εκτός των ανωτέρω, στη σύσκεψη συμμετείχαν επιπλέον ο υποστράτηγος Π. Κολλιντζάς, προϊστάμενος στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Β/Α Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, η Διευθύντρια της  Υποδ/νσης Ασφάλειας Β/Α Αττικής Ζαμπία Γυπάρη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής στην ΔΙΑΣ Β/Α Αττικής Κωνσταντίνος Σιδηροκαστρίτης, ο  Διοικητής του ΑΤ Παιανίας Αστυνόμος Β' Νικόλαος Γκούρλιας, ο υπαστυνόμος Βασίλειος Κουβατάς, ΟΕΠΤΑ Β/Α Αττικής και η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαργιάννα Γιαννάκου.