Σε μια αρκετά δηκτική ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας Απόστολος Βλάχου για την οικονομική πολιτική της κυβερνησης - Δημοκράτες Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζει το οικονομικό έργο της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Βλάχου έχε ως εξής:

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη χθεσινή του συνέντευξη στην Καθημερινή επιβεβαίωσε ότι και στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας η κυβέρνηση εξακολουθεί την επικοινωνιακή της πολιτική θεωρώντας τους πολίτες ανάξιους να αντιληφθούν την πραγματικότητα.

Η κυβερνητική πολιτική έχει κάνει σημαία την καταπολέμηση της μικρής φοροδιαφυγής ενώ αφήνει ανέγγιχτες και αλώβητες τις δομές οι οποίες κρατούν αιχμάλωτη και στάσιμη την Ελληνική οικονομία.

Τα οικονομικά μεγέθη το αποδεικνύουν. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών συνεχίζει να διευρύνεται με μείωση των εξαγωγών μας, το επίπεδο τιμών παραμένει υψηλό και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων συνεχίσει την καθοδική της πορεία.

Η ελληνική οικονομία χρειάζεται βαθιές και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την δημιουργία ανταγωνιστικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομικής μας δραστηριότητας. Από την κτηνοτροφία, την γεωργία, την παραγωγή ενέργειας, την παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού έως την παραγωγή επιστημονικής γνώσης και ιατρικών υπηρεσιών.

• Χρειαζόμαστε ενίσχυση του ανταγωνισμού με κατάργηση προνομίων κάθε είδους. Από τις γραφειοκρατικές στρεβλώσεις έως την διαφάνεια των επιχειρηματικών μεγεθών.

• Την ανάπτυξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των επιχειρήσεων μας με ποιοτικούς και ποσοτικούς όρους.

• Την υποστήριξη και προώθηση συνέργειας Πανεπιστημίων και Επιχειρήσεων μέσα από ένα σύγχρονο εξωστρεφές πλαίσιο το οποίο παράγει καινοτομία και ανταγωνιστικότητα.

• Την δημιουργία νέων χρηματοδοτικών θεσμών χωρίς το μονοπώλιο των συστημικών τραπεζών.

• Νέο θεσμικό πλαίσιο για την εύκολη συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων χωρίς την ανάγκη ασφαλιστικών εισφορών.

Αντί αυτού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οικονομία μέσα από μία στενόμυαλη γραφειοκρατική λογική αδιαφορώντας για το μέλλον των ΜμΕ, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους».