Το «ευχαριστώ» του στον Άδωνι Γεωργιάδη για την αναγνώριση της δουλειάς του στη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ καταθέτει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτώσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ευχαριστώ τον Άδωνι Γεωργιάδη για την αναγνώριση της μεταρρυθμιστικής νομοθετικής πρωτοβουλίας μου ως υπουργού Υγείας της μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ. Είχα εργαστεί πολύ σκληρά και αποφασιστικά τότε γι’ αυτό. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται από μόνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Είχε προιηγηθεί τοποθέτηση του υπουργού Υγείας στη βουλή, στην οποία απέδιδε τα εύσημα στον Ανδρέα Λοβέρδο, λέγοντας πως ήταν «ο άνθρωπος που δούλεψε και ίδρυσε τον ΕΟΠΥΥ».

«Πράγματι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στην αρχή, αλλά στη συνέχεια η συγκυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, με υπουργό υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ. Τίμιο είναι να αναφέρεται και ποιος υπουργός έκανε τον ΕΟΠΥΥ, ο ανθρωπος που δούλεψε και ίδρυσε τον ΕΟΠΥΥ ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.