«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση εκκένωσης, η οποία όμως έγινε με ταχύτητα, με ακρίβεια και ευτυχώς με απόλυτη επιτυχία, ενώ δεν υπήρχε και προηγούμενο» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος για την απομάκρυνση ασθενών από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, λόγω της φωτιάς.

«Το κακό ήταν πως ενώ ξεκινήσαμε να κάνουμε μία μετακίνηση των ασθενών οδικώς σε παρακείμενα νοσοκομεία, δηλαδή σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα δημιουργήθηκαν δύο προβλήματα. Αρχικά έκλεισε η Εγνατία, και υπήρχε ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν τα ασθενοφόρα, και το δεύτερο ήταν πως λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος έπρεπε να μετακινήσουμε μεγάλο αριθμό ασθενών σε μικρό χρονικό διάστημα. Η μόνη λύση ήταν να τους πάμε στο πλοίο, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου έμειναν εκεί για μερικές ώρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία» πρόσθεσε σχετικά ο Δημ. Βαρτζόπουλος.

Αναφορικά με τις συνθήκες αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ασθενείς απάντησε: «Οι συνθήκες ήταν δραματικές. Βρισκόμασταν σε πόλεμο. Ήταν κάτι το οποίο έγινε σε συνθήκες άκρατης επειγούσης και δύσκολης κατάστασης και έγινε με έναν τρόπο ο οποίος εκ του αποτελέσματος κρίνεται». Πρόσθεσε πως θα ήταν δύσκολο ακόμη και υπό συνθήκες κανονικής μεταφοράς σε άλλα νοσοκομεία.