Η προεκλογική εκστρατεία του έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και τον καλούν πλέον παντού, σε όλη την επικράτεια. Γίνεται ενθουσιωδώς δεκτός από τα κομματικά στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας και δείχνει να απολαμβάνει την επαφή με τον κόσμο. Σε αυτό βοηθά και ο προσηνής χαρακτήρας του. Χαμογελαστός, προσιτός, απλός και ανεπιτήδευτος, κερδίζει αμέσως τους συνομιλητές του. Οι δε τηλεοπτικές του παρουσίες τού προσθέτουν κατά πολύ. Γνωρίζει, άλλωστε, πολύ καλά ως τηλεοπτικός που ήταν τις ανάγκες της μικρής οθόνης. Το δε βιβλίο του, το οποίο τιτλοφορείται «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Οι περιπέτειες ενός οράματος» (Μίνωας, Αθήνα 2024) και έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας, έχει ήδη καταστεί ευπώλητο.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας μιλά απλά και συνηθίζει να μπαίνει αμέσως στο θέμα. «Η κρίση στη Μέση Ανατολή που εντάθηκε με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι το να παραμείνει η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό της και αυτό καθορίζεται και από το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών». Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, απέδωσε την ελληνική πραγματικότητα και προσδιόρισε το διακύβευμά της, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στο επετειακό 15ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος τόνισε ότι «καμιά χαλαρή ψήφος δεν χωράει εδώ! Καμιά ψήφος εύκολης διαμαρτυρίας δεν επιτρέπεται να στέλνει στις Βρυξέλλες ευρωβουλευτές που συκοφαντούν τη χώρα στην Ευρώπη, με άθλια ψηφίσματα, ζητώντας να διακοπεί η χρηματοδότησή της. Χρειαζόμαστε μια εθνικά αξιόπιστη εκπροσώπηση της Ελλάδας» και ζήτησε «καθαρό διάδρομο τριετίας ως το 2027» για τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Τρίπολη, από όπου έλκει την καταγωγή του, ο Δημήτρης Τσιόδρας μίλησε προ ημερών για «εκλογές με βαθύ πολιτικό νόημα», λέγοντας πως «κρίνεται εάν θα έχουμε μία πορεία πολιτικής σταθερότητα και αν θα κατοχυρώσουμε αυτά που έχουμε πει απ’ το 2019 ή εάν θα επιτρέψουμε να υπάρξει κλίμα πολιτικής αστάθειας, μέσα από μία χαλαρή ψήφο». Και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας που θα προκύψει με ένα αποτέλεσμα που δεν θα είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες και θέλω να το τονίσω αυτό. Είναι όρος πολιτικής σταθερότητας να έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν καθαρό ορίζοντα τριετίας και στο τέλος της τετραετίας να κριθεί για αυτά που έχει υποσχεθεί: την καταπολέμηση της ακρίβειας, την αύξηση των μισθών στα 1.500 ευρώ στον μέσο μισθό και στα 950 ευρώ στον κατώτερο, τη βελτίωση του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της χώρας και τη μείωση της ανεργίας... Οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία. Αρα πρέπει να σκεφτούμε καλά».

Συμπαθής σε όλους

Είναι πραγματικά καθησυχαστικό σε μια εποχή που δεν αφήνει κανέναν μας να ηρεμήσει, να ακούς ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τα διακυβεύματα και μιλούν σε ορθολογιστική βάση. Ναι, υπάρχουν προφανώς άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να εμπιστευτούμε την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Δημήτρης Τσιόδρας, πολύπειρος συνάδελφος από το πολιτικό ρεπορτάζ, έχει μια εξαιρετική διαδρομή στο επάγγελμα, την οποία συνδύασε με πολύ καλές σπουδές. Συνομιλητής πρωθυπουργών και πολυταξιδεμένος, διέπρεψε στο πολιτικό ρεπορτάζ και κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια όλων.

Η τοποθέτησή του στο πλευρό του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου δεν συνοδεύτηκε από απόσταση από εκείνους με τους οποίους συμπορεύτηκε επί μακρόν. Το αντίθετο: ήταν και παραμένει εκεί για όλους μας, για να μας ενημερώσει και για να μας βοηθήσει γενικότερα να κάνουμε τη δουλειά μας. Η προεκλογική εκστρατεία του έχει αναπτύξει δυναμική: Ο Δημήτρης Τσιόδρας θα συμπεριλαμβάνεται στις 10 Ιουνίου 2024 στους ευρωβουλευτές της παράταξης.