Ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώνει την προεκλογική του καμπάνια στα social media με ένα καινοτόμο και αισιόδοξο βίντεο που προβάλει το μέλλον.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας δεν ακολουθεί την πεπατημένη και επιλέγει να μεταφερθεί εικονικά στο έτος 2050, παρουσιάζοντας μια οραματική εικόνα της Ευρώπης μέσω συνομιλίας με την Άλκηστη, μια κοπέλα δημιουργημένη με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στο βίντεο, η ζωή στην Ευρώπη το 2050 απεικονίζεται ως βελτιωμένη, με υψηλότερο εισόδημα για τους πολίτες και χωρίς σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των χωρών. Η Ευρώπη εμφανίζεται πιο ασφαλής, με κοινά σύνορα, και το περιβάλλον βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι αυτές οι βελτιώσεις μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα τώρα.

Το βίντεο αναφέρει συνοπτικά τις πολιτικές που πρέπει να αποφασιστούν άμεσα, θέτοντας τις προτεραιότητες της Ευρώπης στο προσκήνιο. Το μήνυμα του Δ. Τσιόδρα καταλήγει με τη φράση: «Στο χέρι μας είναι» να αλλάξει η σημερινή κατάσταση.