Ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός, Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποδεχόμενος πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΣΥ κ . Αννίτας Δημητρίου, ήταν κεντρικός ομιλητής στο φιλολογικό μνημόσυνο του ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

abramopulos-kypros-3.jpg

Ο κ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν και παραμένει στη συνείδηση του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και των απανταχού Ελλήνων ως ένας άδολος και αγνός πατριώτης που αγωνίστηκε για την πατρίδα του και συνέβαλε στην επιτυχημένη ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ανέφερε ακόμα, ότι κέρδισε, όχι μόνο την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, που τον τίμησε και τον αγάπησε αλλά και πέραν των συνόρων της Κύπρου μας, είχε αναδειχθεί και αναγνωρισθεί ως ένας σοβαρός, αξιόπιστος και ενορατικός ηγέτης. Υπογράμμισε επίσης ότι πέραν από τον επετειακό της χαρακτήρα, η ημέρα έχει και ουσιαστική εθνική χρησιμότητα, γιατί επικαιροποιεί τις σκέψεις και την πολιτική κληρονομιά του ηγέτη, που στην πολιτική του διαδρομή ενσωματώνει τη θεσμική, πολιτική και ιστορική μνήμη της Κύπρου, στην πολυτάραχη διαδρομή της τον προηγούμενο αιώνα αλλά και τις αρχές αυτού που διανύουμε.

abramopulos-kypros-2.jpg

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Κύπρο ο κ. Αβραμόπουλος πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με προσωπικότητες της κυπριακής πολιτικής σκηνής.