Τη διεξαγωγή έρευνας για αυτοματοποιημένα τηλεφωνήματα σε πολίτες του Νιου Χάμσαϊρ που τους προέτρεπαν να μην πάνε στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας αύριο, Τρίτη, ζήτησαν στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον είναι ότι η φωνή στα τηλέφωνα μοιάζει με αυτή του Αμερικανού προέδρου. Η υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας των Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκεζ, δήλωσε ότι το ζήτημα έχει ήδη παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Χάμσαϊρ. Η διασπορά παραπληροφόρησης για την καταστολή της ψήφου και την εσκεμμένη υπονόμευση των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών δεν θα γίνει ανεκτή, προσέθεσε η ίδια.

Δεν θα υπάρχει το όνομα Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο των προκιματικών 

Επίσης, ο Guardian αναφέρει το όνομα του Μπάιντεν δεν εμφανίζεται στο ψηφοδέλτιο των προκριματικών, καθώς οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να διεξαγάγουν την πρώτη τους εκλογή για την ανάδειξη υποψηφίων τον επόμενο μήνα στη Νότια Καρολίνα.

Ωστόσο, ορισμένοι στο κόμμα ενθαρρύνουν τους ψηφοφόρους να γράψουν το όνομα του προέδρου, τόσο ως ένδειξη υποστήριξης όσο και για να πιέσουν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών να δώσει στο Νιου Χαμσάιρ, που ιστορικά είναι η δεύτερη πολιτεία που ψηφίζει, πιο σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων.