«Η χώρα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τις Ένοπλες Δυνάμεις της και πρέπει να συνεργαστούμε για αυτό», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως τόνισε επίσης «Πρέπει να προσλάβουμε, μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε στην προσπάθεια της χώρας να επιβιώσει απέναντι στην υπαρξιακή απειλή».
Αυτό τόνισε, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».
Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας όπως οι υπόλοιπες δυτικές χώρες
«Δεν έχουμε, δυστυχώς, την πολυτέλεια της ασφάλειας που οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό».
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερα χρόνια ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις με συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, ενώ επισήμανε: «Βασιζόμαστε στους αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Για το νομοσχέδιο, που δίνει έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία, ξεκαθάρισε ότι «η πραγματικότητα πίσω από αυτό το νομοθέτημα είναι ότι υπάρχει μια βαθιά εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο κεφάλαιο που παράγει ο Ελληνισμός και το οποίο είναι εκεί».
«Η χώρα», είπε ο υπουργός, «έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τις Ένοπλες Δυνάμεις της και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι με ένα πνεύμα κατανόησης και συναντίληψης για αυτό».
«Οι πολιτικές διαφορές είναι πάντα κατανοητές. Σε προεκλογική περίοδο το επίπεδο συνεννόησης που επετεύχθη στην αίθουσα είναι εντυπωσιακό» ανέφερε.
«Νομίζω», συνέχισε, «ότι έγινε αντιληπτό σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τις επιμέρους διαφωνίες μας, κατανοητές, ότι είναι μία προσπάθεια για κάτι καινούριο το οποίο είναι απαραίτητο».
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προσπάθεια «θα τελεσφορήσει και θα αναπτυχθεί και θα μεγαλουργήσει και θα δώσει λύσεις και σε άλλα πράγματα», όπως παραδείγματος χάριν της βελτίωσης στην πυροπροστασία και της βελτίωσης και σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.