Ο Στέφανος Κασσελάκης που υπέστη επίθεση από τον Αλέξη Κούγια αντέδρασε. Και δέχθηκε την υποστήριξη από πολλούς. Και η κυβέρνηση διά του Παύλου Μαρινάκη τοποθετήθηκε με σαφήνεια και χωρίς καθυστέρηση. Ο ίδιος όμως προχώρησε σε μια ανάρτηση που προκαλεί ερωτήματα. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να τα θέσουν και οι εκπρόσωποι των δικηγόρων…
«Καλώ τους προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν να κινηθούν εναντίον του κ. Κούγια ποινικά και αστικά, να στείλουν μήνυμα στους προσωπικούς μου λογαριασμούς ή στο proedros@syriza.gr και ΜΑΖΙ να πάμε στη Δικαιοσύνη, για να νικήσουμε το μίσος» γράφει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά επιχειρεί να βάλει ταμπέλες στους δικηγόρους αφενός. Αφετέρου, τους καλεί να πάνε μαζί στη Δικαιοσύνη ζητώντας ίσως δωρεάν υπηρεσίες για ένα θέμα που τον αφορά προσωπικά, αλλά ο ίδιος επιχειρεί να το μετατρέψει σε συνολικό θέμα.
Ναι, οι ρατσιστικές επιθέσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται. Γι’ αυτό άλλωστε η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση πέρασε τον σχετικό νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει. Όμως ίσως ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη πολλοί στον κλάδο των δικηγόρων που έχουν ανάλογες συμπεριφορές και επιχειρεί να θέσει και εκεί θέμα προοδευτικότητας.
Αν ξέρει συγκεκριμένα ονόματα ας τα πει. Αλλιώς ας σταματήσει αυτήν τη διχαστική λογική κάθε φορά που παρεμβαίνει σε ένα θέμα.
«Όποια αποζημίωση κερδίσουμε, θα τη δωρίσω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών – μιας και ο «ανδρισμός» του κακοποιητή προκάλεσε αυτήν την υπόθεση» επισημαίνει ακόμη και καταλήγει λέγοντας πως «οι βουλευτές μας επεξεργάζονται τροπολογία για την αυστηροποίηση του πλαισίου περί ρατσιστικού λόγου» χωρίς φυσικά να εξηγεί τι ακριβώς εννοεί, εκτός αν πρόκειται για ένα ακόμη πυροτέχνημα όπως ανάλογα που έχει πετάξει… H αντίδραση του δικηγόρου της Έλενας Ακρίτα πάντως κάτι λέει. Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Χ ο Βασίλης Σωτηρόπουλος απαντά στον Στέφανο Κασσελάκη ως εξής:
«Η πρόσκληση του Κασσελάκη σε ‘’προοδευτικούς δικηγόρους'’ να του στείλουν προσωπικό email για να αναλάβουν την υπόθεσή του προσβάλλει τη δικηγορική ιδιότητα. Όποιος χρειάζεται μία δικηγόρο, την προσλαμβάνει και της δίνει τη σχετική εντολή. Δεν γίνεται με sourcefunding αυτό, ούτε με brainstorming. Είμαστε πολύ σκληρά εργαζόμενοι, σε αντίξοες συνθήκες, με απανωτές επιθέσεις από το κράτος στις διάφορες μορφές του και θα μας αντιμετωπίζετε ως επαγγελματίες».