Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Γερουλάνος ενώ έχει κατατεθεί μία νομοθετική παρέμβαση, συζητάνε για τις επιμέρους διατυπώσεις και τα άρθρα. Θα έπρεπε αυτό να είναι μία συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ακριβώς αυτή η λειτουργία να αλλάξει και να είμαστε μαζί όταν καταθέτουμε μια τόσο σημαντική παρέμβαση για τα funds, τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

«Να πω επίσης και για τα πανεπιστήμια γιατί έγινε μια συζήτηση. Μιλάμε σήμερα για εξαγορά ιδιωτικών σχολείων από funds και μιλάμε για εμπόριο τίτλων χωρίς αξία και αυτό είναι κάτι κατακριτέο.

Να πούμε και για τα θέματα των μπόνους διότι ανακοίνωσαν 3 δισ. το πρώτο εξάμηνο οι τράπεζες κέρδη, υπερκέρδη και 6 δισ. μέσα στη χρονιά, όταν τις έχουμε ανακεφαλοποιήσει τρεις φορές έχοντας δώσει 40 δισ. Και το μπόνους και το  μέρισμα να φορολούνται από 5%, όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουμε φόρο 30-40%. Αυτό δείχνει ότι είναι άδικη η φορολογική πολιτική.

Δώσαμε μέσα στην πανδημία 50 δισ. για την υγεία και έχουμε επίταξη γιατρών και εξοντωμένο το ΕΣΥ. Αν τα είχαμε αξιοποιήσει αλλιώς, είχε γίνει ανακατανομή δηλαδή των ευρωπαϊκών πόρων η συνθήκη σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετική», πρόσθεσε

Όσον αφορά αιτιάσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τον χώρο της εκπαίδευσης, ο κ. Δούκας τόνισε :

«Έχει δίκιο η Ναντια (Γιαννακοπούλου) διότι υπάρχει μία ζούγκλα αυτή τη στιγμή στον χώρο της εκπαίδευσης διότι από την πίσω πόρτα μπήκε χωρίς όρους και κανόνες η ιστορία αυτή που λέει ότι τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστημια τελικά έγιναν funds και άλλα συστήματα τα οποία εξαγοράζουν κολλέγια και πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη, να στηρίξουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και να βάλουμε όρους και κανόνες στην ιδιωτική εκπαίδευση που αυτή τη στιγμή είναι ζούγκλα.

Όπως σωστά είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 για να μπούν όροι και κανόνες και για αυτά που λειτουργούν τώρα και για αυτά που θα έρθουν που τελικά δεν είναι ιδιωτικά πανεπιστήμια Harvard και Οξφόρδη αλλά είναι funds.

Και 2. Η ταμπακιέρα: Στη δημόσια δωρεάν παιδεία, είμαστε στον πάτο στη χρηματοδότησή της και το λέω αυτό σαν καθηγητής Πολυτεχνείου. Πρέπει να την ενισχύσουμε και πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και εμβληματική δράση και για το ΠΑΣΟΚ, την επόμενη μέρα».