Τα κονδύλια για την πυρόσβεση είναι τα περισσότερα που έχει δώσει ποτέ η χώρα, είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τη φωτιά στη Μαγνησία, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι η αίσθηση που αποκομίζει κάποιος είναι πως το μέγεθος των πυρκαγιών είναι πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες και τις δυνάμεις της χώρας. «Δεν έχω εικόνα έλλειψης συντονισμού. Ίσα – ίσα, η προτεραιοποίηση της ανθρώπινης ζωής συνεχίζει να είναι εκεί. Γι’ αυτό εξάλλου, έγινε και μια προσπάθεια στην 111 Πτέρυγα Μάχης, εφόσον υπήρχαν πυρομαχικά, να μην συνεχίσει πολύ κοντά σε αυτά η πυρόσβεση με πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους. Μία έκρηξη με τους πυροσβέστες γύρω θα είχε θανατηφόρα αποτελέσματα και σήμερα θα θρηνούσαμε πολύ περισσότερους ανθρώπους» σημείωσε ο υφυπουργός. 

«Η καταστολή έχει φτάσει στα όριά της. Η προσπάθεια όταν έχεις 200 διακόσιες πυρκαγιές να σβήσεις, ξεπερνάει τις δυνατότητες της όποιας χώρας. Βλέπετε ότι συνδράμουν και άλλες χώρες. Και πάλι τα μέσα δεν είναι αρκετά», τόνισε. 

Ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε επίσης για την ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες «γιατί μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα».