Κανένα νέο δάνειο δεν έχει λάβει η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στη Βουλή, και επισήμανε ότι το κόμμα εκπληρώνει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις του.

«Η Νέα Δημοκρατία τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχει δανειστεί άλλο, πέρα από το δανεισμό που είχε κάνει, και συγχρόνως έχει μηδέν υποχρεώσεις προς προμηθευτές ή οτιδήποτε άλλο, γιατί τις εκπληρώνει ανελλιπώς. Το δε πλάνο εξυγίανσης των οικονομικών της λειτουργεί καλύτερα από ό,τι ήταν ο σχεδιασμός. Δείτε τους ισολογισμούς της. Είναι δημόσιοι. Αναλήψεις δανείων: μηδέν. Μηδέν οι αναλήψεις και για το 2022 και για το 2021 και για το 2020» είπε ο κ. Θεοχάρης απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, για τα τις οφειλές και τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι με νόμο της Νέας Δημοκρατίας το ποσό της επιχορήγησης για τα κόμματα έχει μειωθεί στο 0,5‰ από 1,02‰ και πρόσθεσε ότι «οι δανειοδοτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα διενεργούνται ελεύθερα από τα πιστωτικά ιδρύματα με βάση την πολιτική διαχείρισης κινδύνου που καθένα από αυτά εκτελεί».

«Η Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, έχει δεχτεί όλους τους διακανονισμούς που έχουν τεθεί υπόψη της από τις τράπεζες, όπου έχει γίνει αυτό, και συγχρόνως έχει ζητήσει αντίστοιχους διακανονισμούς από τις υπόλοιπες τράπεζες, ώστε να έρθει πάντοτε σε τακτοποίηση των υποχρεώσεών της. Αυτό έχει συμβεί από την αρχή και να είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν άφησε ασχολίαστη την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τους Σπαρτιάτες και το ποιος κρύβεται πίσω τους. «Κοιτάξτε να δείτε εάν πληροίτε εσείς όλους τους όρους, τις προϋποθέσεις του νόμου και αφήστε το αν η Νέα Δημοκρατία πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου», είπε ο κ. Θεοχάρης, απευθυνόμενος στον Βασίλη Στίγκα.