Αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται ο 19χρονος οδηγός του οχήματος που το βράδυ της Δευτέρας καρφώθηκε σε στάση λεωφορείου στο Παλιούρι Χαλκιδικής, τραυματίζοντας δύο πολίτες και προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους.
Ο εισαγγελέας Χαλκιδικής άσκησε δίωξη σε βάρος του νεαρού για επικίνδυνη οδήγηση με βαριές σωματικές βλάβες, ενώ αποκαλύφθηκε ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε, θα παραμείνει υπό κράτηση.
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 20:00, όταν –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες– το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 55χρονος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει σε στάση λεωφορείου.
Εκείνη την ώρα στη στάση περίμεναν αρκετοί πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ένας 17χρονος και μία 25χρονη, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου και νοσηλεύονται.
Άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να αποφύγουν το διερχόμενο όχημα την τελευταία στιγμή, ωστόσο ορισμένοι τραυματίστηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν και μετέβησαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.
Ο 19χρονος συνελήφθη επί τόπου από τις αστυνομικές αρχές, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Μουδανίων.