Η εμμονή Νίκου Ανδρουλάκη με τις υποκλοπές μπορεί να κατάντησε πολιτικό ανέκδοτο, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλλον βρήκε και νέο θέμα να συγκεντρώσει την προσοχή του: την Golden Visa.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκστρατεία(!) για την κατάργηση της Golden Visa, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο αυτή είναι η υπεύθυνη για την άνοδο των τιμών στα ακίνητα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χρειάζονται περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση και ήρθε η ώρα να καταργηθεί η golden visa στα ακίνητα…χθες, πρωτοβουλία που έχουν πάρει πολλά ευρωπαϊκά κράτη βλέποντας τα ενοίκια σε δυσθεώρητα ύψη! Η ελληνική οικονομία αφελληνίζεται και το κόστος στέγασης εκτοξεύεται, αλλά η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα ως γραφείο real estate». Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Το μέτρο έφτασε στα όριά του, γι’ αυτό και το καταργούν ή το αναστέλλουν. Το έκαναν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την ανάπτυξη που αφελληνίζει την ελληνική οικονομία. Θα ξεκινήσω εκστρατεία για να οδηγήσω την κυβέρνηση να καταργήσει την golden visa».

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση τον πρόλαβε και σε αυτό το θέμα, καθώς διπλασίασε το κατώτατο όριο επένδυσης από 250.000€ στα 500.000€ στις πιο δημοφιλείς περιοχές για επένδυση, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέες αλλαγές στο θεσμό της Golden Visa,  δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι γεγονός πως  η Golden Visa, έτσι όπως είχε δρομολογηθεί, ουσιαστικά έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητα της. Αλλά, σκέφτομαι, γιατί να μην δώσουμε τη δυνατότητα απόκτησης Golden Visa σε όποιον αγοράζει ένα διατηρητέο με υποχρέωση να το επισκευάσει. Αυτόματα, κατευθύνουμε επενδυτικά κεφάλαια σε μια κατηγορία ακινήτων». Να σημειωθεί ότι η χώρα σημείωσε ρεκόρ επενδύσεων στο Real estate τα τελευταία τρία έτη. 

Οι υποκλοπές 

Φυσικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υποκλοπές, ένα από τα αγαπημένα του θέματα στην πολιτική διαμάχη με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο «φοβάται ο πρωθυπουργός, όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να κάνει deal ακόμη και με τον Κυριάκο Βελόπουλο για να αλώσει την ΑΔΑΕ και να φρενάρει την έρευνα λίγο πριν τη διασταύρωση των στόχων του predator με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ώστε να αποκαλυφθεί το ενιαίο κέντρο, που έτρεφε στο Μέγαρο Μαξίμου».

Μάλιστα δεν δίστασε να επιτεθεί και στον Στέφανο Κασσελάκη για το ίδιο ζήτημα. Ερωτηθείς «τι απαντά στην προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη να καταθέσει μήνυση κατά του πρωθυπουργού και της ΕΥΠ», ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε «ένας Πρόεδρος κόμματος θα όφειλε να γνωρίζει -και αν δεν γνωρίζει να ρωτήσει- ότι έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά τον Ιούλιο του 2022 και συμπληρωματική αναφορά τον Σεπτέμβριο του 2022, όπου καταμηνύονται συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες διώκονται αυτεπαγγέλτως μόλις γνωστοποιηθούν στον Εισαγγελέα, ανεξαρτήτως του τίτλου του δικογράφου. Στη, δε, συμπληρωματική μου αναφορά κατονομάζονται και προσδιορίζονται και τα πρόσωπα, -η φυσική και επιχειρησιακή ηγεσία της ΕΥΠ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι-, που είναι υπεύθυνα για την τέλεση των συγκεκριμένων πράξεων, ώστε να μην δικαιολογείται καμία "απορία" και καμία παρερμηνεία. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι άσχετη με την δικονομία, αλλά εκ του πονηρού, καθώς υιοθετεί άκριτα την επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου. Για αυτό όμως οφείλουν άλλοι να δώσουν εξηγήσεις και όχι εγώ».

Τέλος δήλωσε υπέρ της μεγάλης μεταρρύθμισης της κυβέρνησης για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, ωστόσο επιθυμεί αυστηρούς κανόνες για τη λειτουργία τους και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου ενώ τόνισε ότι στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και στις βουλευτικές εκλογές να διεκδικήσει την πρωθυπουργία, ξορκίζοντας μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.