Από νωρίς φάνηκαν οι προθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιδοθεί στα γνωστά της σόου στη Βουλή, σε βάρος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και του πολιτικού ήθους που απαιτούν. Τους χυδαίους χαρακτηρισμούς, με τους οποίους ξεκίνησε την παρέμβασή της στη συζήτηση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Κώστα Καραμανλή, στη Βουλή, ακολούθησε η σφοδρή σύγκρουση με τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη, ο οποίος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση και να αποχωρήσει, καταγγέλλοντάς την ως «πολιτικά ανήθικη».
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για τον Κώστα Τασούλα τον οποίο αποκάλεσε «κατ’ ευφημισμό κύριο», με τον Γιώργο Λαμπρούλη να της απαντά πως, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, όταν αναφερόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «δεν αναφερόμαστε με αυτό τον τρόπο που αναφερθήκατε εσείς», ανεξάρτητα από την πολιτική διαφωνία που μπορεί να υπάρχει.
Η ίδια, ακολούθως, ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, με τον Γιώργο Λαμπρούλη να της εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις αυτό προβλέπεται και πως δεν δικαιολογείται. Η ένταση ανέβηκε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε επιτακτικά τον προεδρεύοντα της Βουλής να μην μιλήσει για το επόμενο λεπτό, με τον ίδιον να της εξηγεί ότι «δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα μιλήσω».
Στο σημείο αυτό η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στο κόμμα του Γιώργου Λαμπρούλη, το ΚΚΕ λέγοντας πως «υπάρχει ένα είδος λεγόμενης αντιπολίτευσης που είναι πιο σύστημα από το σύστημα, αυτό είστε εσείς», με τον ίδιον να διακόπτει τη συνεδρίαση και να τονίζει απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Είστε απαράδεκτη, ανήθικη πολιτικά και σας παραδίδω στη χλεύη του ελληνικού λαού, όχι της Βουλής ή των βουλευτών, όσων ακούν και βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά».
Αναλυτικά ο διάλογος έχει ως εξής:
Λαμπρούλης: Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής όταν αναφερόμαστε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν αναφερόμαστε με αυτό τον τρόπο που αναφερθήκατε εσείς. Ανεξάρτητα από την πολιτική διαφωνία που μπορεί να έχουμε…
Κωνσταντοπούλου: Εμείς έχουμε μείνει στην αίθουσα. Το δικό σας κόμμα αποχώρησε. Ζητάω το λόγο επί προσωπικού.
Λαμπρούλης: Ποιο είναι το προσωπικό; Αιτιολογήστε το.
Κωνταντοπούλου: Μη μιλάτε πάνω μου.
Λαμπρούλης: Ποιο είναι, λοιπόν, το προσωπικό που σας έθιξε κάποιος ομιλητής ή διαστρέβλωσε αυτά που είπατε; Αυτά προβλέπονται από τον κανονισμό.
Κωνσταντοπούλου: Ευχαριστώ. Μην μιλήσετε για το επόμενο λεπτό κύριε Λαμπρούλη.
Λαμπρούλης: Δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα μιλήσω. Ακούτε; Εχετε το λόγο, σας έδωσα τον λόγο, παρακαλώ πολύ.
Κωνσταντοπούλου: Κύριε Λαμπρούλη υπάρχει ένα είδος λεγόμενης αντιπολίτευσης που είναι πιο σύστημα από το σύστημα, αυτό είστε εσείς.
Λαμπρούλης: Διακόπτω τη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρώ από το προεδρείο, ας έρθει ο επόμενος αντιπρόεδρος. Είστε απαράδεκτη, ανήθικη πολιτικά και σας παραδίδω στη χλεύη του ελληνικού λαού, όχι της Βουλής, ή των βουλευτών, όσων ακούν και βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά.
Κωνσταντοπούλου: Σας χειροκροτά η Νέα Δημοκρατία.
Λαμπρούλης: Διακόπτω τη συνεδρίαση.
Δεν είναι η πρώτη φορά
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ζωή Κωνσταντοπούλου έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Γιώργο Λαμπρούλη, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρό της όταν η ίδια επιχείρησε να καταθέσει στα πρακτικά τμήματα της δικογραφίας για αλλοίωση, όπως υποστήριξε, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, με τον ίδιον να επισημαίνει την προβλεπόμενη διαδικασία, ότι δηλαδή θα πρέπει να μπουν σε φάκελο, να μονογραφούν και ακολούθως να κατατεθούν.
«Κύριε Λαμπρούλη μπαζώνετε τα έγγραφα που καταθέτω», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον ίδιον να της υπογραμμίζει ποιος είναι ο κανονισμός της Βουλής. «Δεν δίνεται η δυνατότητα αυτή να κατατίθενται στα πρακτικά με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση τότε του ΚΚΕ, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, σημείωνε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εκθέσει τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη πολιτικά και νομικά, απαιτώντας να παραλάβει και να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία δικογραφίας με παράτυπο τρόπο.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, συνεχάρη τον κ. Λαμπρούλη, επειδή όπως είπε, ενήργησε άψογα, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.