Τα κέντρα που προσπαθούν να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ύπουλους τρόπους, αγνοώντας τη βούληση των πολιτών, βάζουν διαρκως νέα σενάρια στο τραπέζι για την πτώση του πρωθυπουργού. Εσχάτως ένα από αυτά ονομάζεται Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτικών φαντασμάτων του παρελθόντος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο επαναφέρουν κάποιοι απεγνωσμένα στο προσκήνιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας στο μέλλον. Άλλωστε τα περί μη διακυβερνήσιμης χώρας δεν τα λέει τυχαία. Προφανώς ονειρεύεται μεγαλεία για τον εαυτό του κι ας υπήρξε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργός σε διαφορετικές υπουργικές θέσεις. Όπως είπε σε σχετική ερώτηση «τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι».

Οι φιλοδοξίες του Βενιζέλου 


Παράλληλα συνέχισε θέτοντας ακόμη και τις... προϋποθέσεις για να αναλάβει ρόλο. Κάποιοι πραγματικά φαντάζονται με τέτοιο τρόπο τον εαυτό τους που νομίζουν ότι η κοινωνία θα τους... παρακαλάει να (ξανά)κυβερνήσουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι αποφάσισε να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο είχαν κάκιστες σχέσεις, απλά για να κατηγορήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι εδώ βλέπεις πόσο αδιστακτοι είναι κάποιοι για εξουσία. Έτσι συνέχισε λέγοντας «Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. Ξέρετε εγώ έχω υπηρετήσει Αντιπρόεδρος σε μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μετά, με πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ έμεινα Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, αποδέχτηκα την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά και κάναμε αυτή την κυβέρνηση που σήκωσε κολοσσιαίο βάρος και έφερε πολύ σημαντικά αποτελέσματα, την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, άρα σε όλη τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της κρίσης, συμμαχικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις συνεργασίας διεύθυναν τη χώρα και είχαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Μα τι σεμνότητα!

Πάντως πρέπει να υπάρχει μεγάλη απελπισία στα κέντρα που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, απλά για να έχουν λόγο στην εξουσία. Πότε φέρνουν τον Αλέξη Τσίπρα, πότε τον Στέφανο Κασσελάκη, πότε σπρώχνουν την Μαρία Καρυστιανού, πότε επενδύουν σε πρώην πρωθυπουργούς, τώρα επαναφέρουν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το ένα πιο εφιαλτικό από το άλλο. 

Δυσαρέσκεια και στο ΠΑΣΟΚ


Τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι η αυτοδυναμία έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα (βολικό για κάποιον που αναζητεί ρόλο σε κυβερνήσεις συνεργασίας) και ξεκαθάρισε ότι δεν θα πολιτευτεί εκ νέου με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως ούτε στην Χαριλάου Τρικούπη άκουσαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος, διότι αφενός ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να «χαριεντίζεται» με πρώην πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου διότι τα όσα περιγράφει για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία επιμένει ότι πρέπει να είναι συνεργασίας, αφήνουν εκτός τον Νίκο Ανδρουλάκη και θέτουν σε δεύτερη μοίρα το αφηγημα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα γιατί ξύπνησαν όλα τα πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος και παριστάνουν ότι ανησυχούν για την χώρα; εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει το λόγο, ιδιαίτερα αν βάλει στην εξίσωση ότι όλοι αυτοί διακατέχονται από το σύνδρομο του «μικρομεγαλισμού».