Οι κεντρώοι (όχι απλά οι «μεσαιοχωρίτες») έχουν αποφασίσει να ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν το 2019 στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα το κάνουν έχοντας πλήρη συνείδηση της απόφασής τους γιατί, πέραν του έργου που παράχθηκε αυτή την τετραετία, παραμένουν σταθερά ενταγμένοι στο μέτωπο Δημοκρατίας, που στην περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε μάχες για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη: στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. 

Επιπλέον, η απόφασή τους ενισχύεται από το γεγονός ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πολύ περισσότερο ο δεύτερος, δεν έπεισαν ότι αποτελούν αξιόπιστη εναλλακτική λύση έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζοντας καθημερινά να θυμίζει όλα εκείνα που αποτέλεσαν το εκλυτικό αίτιο για το σχηματισμό του μετώπου, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας τη στρατηγική των «ίσων αποστάσεων» έβαλε ουσιαστικά στην ίδια ζυγαριά την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τα «βοσκοτόπια», τις διώξεις επιφανών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών, το νόμο Κατρούγκαλου και τις Πρέσπες, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Οι κεντρώοι, που ήταν και παραμένουν πολιτικά και ιδεολογικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμούν με κανέναν τρόπο να ζήσουν ένα remake του 2015 με άλλον συμπρωταγωνιστή στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Και μόνο που οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν... πρόταση διακυβέρνησης να μην είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει γιατί οι κεντρώοι θέλουν αυτοδυναμία της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.