Η παραβίαση της λογικής έχει τα όριά της. Ο βιασμός της αλήθειας τα έχει υπερβεί: αφού εξάντλησαν και τα τελευταία αποθέματα λαϊκισμού και αθλιότητας που τους είχαν απομείνει, έβαλαν στο στόμα του Άκη Σκέρτσου δηλώσεις που δεν είχε κάνει! Τη γραμμή έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ισχυριζόμενος ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας είπε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις δεν είναι πλέον διεκδικήσιμες από την Ελλάδα! Εν συνεχεία, οι «γραμμιτζήδες» του εθνικιστικού και αριστερού Τύπου, που… εκ συμπτώσεως συχνά επικοινωνούν διανοητικώς και βγαίνουν με τα ίδια πρωτοσέλιδα, ζητούν από τον πρωθυπουργό να… αποπέμψει τον Άκη Σκέρτσο.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη ή μήπως από τις επιθυμίες τους (που δεν εκπληρώνονται) πηγάζει η θλίψη; Το θλιβερό μέχρι αθλιότητας κλίμα που επιχειρούν να καλλιεργήσουν δείχνει ότι κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγουν τον εκλογικό διασυρμό. Δείχνει, όμως, ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να διαστρεβλώσουν κάθε ένα από τα χιλιάδες λήμματα λογικών συλλογισμών προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Δεν έχει σημασία τι είπε και πώς το είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – ό,τι κι εάν έλεγε θα το χρησιμοποιούσαν εναντίον του. Κοντολογίς, δεν έπρεπε να μιλήσει!

Ούτε έχει σημασία ότι η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο –όπως άλλωστε δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος – δεν έχει αλλάξει και παραμένει ανοιχτό το ζήτημα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και με κάθε… Μέσο να κρατηθούν επινοώντας θέματα ώστε να διαμορφώσουν την ατζέντα της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας. Κάπως έτσι θυμήθηκαν τις πολεμικές αποζημιώσεις, ίσως γιατί τις ξέχασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν.