Αυστηρή προειδοποίηση Θεοδωρικάκου προς όσους με ψεύδη επιτίθενται εναντίον του

92
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυστηρή προειδοποίηση προς οποιονδήποτε συνεχίσει τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του, ότι θα ηττηθεί πολιτικά και θα υποστεί κάθε νομική συνέπεια της πράξης του εφόσον χρησιμοποιεί ψέματα και συκοφαντίες, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα επισήμανε ότι ταυτίσθηκε με τον Νίκο Παππά, σημειώνοντας ότι με τα όσα είπε απέδειξε ότι είναι μια φωνή από το χθες. «Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες και προχωράμε μπροστά. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κινείται με ταχύτητα προς το παρελθόν της, διασπά, διχάζει και συκοφαντεί», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει σε κύρος και αξιοπιστία και επισήμανε ότι, αν η χώρα μας είχε υποστεί την ανθρωπιστική κρίση που υφίστανται οι ΗΠΑ, «η χώρα θα είχε καθηλωθεί και θα είχε παραδοθεί. Χάρη λοιπόν σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις και στη σωστή πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, η οικονομία θα είναι έτοιμη να φύγει προς τα πάνω την επόμενη χρονιά».

Ο Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τον Παππά

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε: «Χθες ο τέως πρωθυπουργός προφανώς δεν απευθύνθηκε στην ελληνική κοινωνία, απευθύνθηκε στους βουλευτές του κόμματός του σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την αμηχανία του και να ανορθώσει το ηθικό τους. Επέλεξε όμως, τελικά, να ταυτισθεί πλήρως με τον κ. Παππά. Προφανώς ο κ. Τσίπρας γνωρίζει τους λόγους».

Εξώδικο στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

Για τα περί «τριγωνικής σχέσης» με τον κ. Καλογρίτσα, τα οποία ανέφερε σε πρωτοσέλιδό της χθες η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε:

«Επειδή το θέμα αυτό είναι συκοφαντικό απέναντί μου επέδωσα εξώδικο στην ‘‘Εφημερίδα των Συντακτών’’. Η ουσία όμως – για να τελειώνει αυτή η ιστορία είναι η εξής: Είναι γνωστή στο πανελλήνιο η επαγγελματική μου πορεία και διαδρομή. Έχω εργαστεί 35 χρόνια στη ζωή μου. Τα 15 από αυτά ως συνεργάτης και πρόεδρος για μεγάλο διάστημα της εταιρείας GPO ΑΕ. Όλος ο κόσμος με θυμάται από την εποχή που παρουσίαζα τις μετρήσεις στο κοινό.

Αυτή η διαδρομή, με δική μου απόφαση, ολοκληρώθηκε το 2016 όταν στρατεύθηκα στον αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να βάλει ένα τέλος στην εποχή της δημαγωγίας, του διχασμού και του λαϊκισμού και στον δημιουργικό του αγώνα να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας ως ηγέτης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της ΝΔ. Στρατεύθηκα αποκλειστικά και μόνο σε αυτήν την υπόθεση και διέκοψα οποιαδήποτε σχέση με την επαγγελματική πλευρά των δημοσκοπήσεων.

Θέλω δε να σας πω, ότι αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση, απολύτως δικαιωμένος για αυτή μου την επιλογή και για την όποια συμβολή είχα στο να μπορέσει ο σημερινός πρωθυπουργός να πετύχει στον αγώνα του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να γίνει πρωθυπουργός. Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί ενώνει τους Έλληνες, εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του μέτρου και της λογικής, τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, από την οποία προέρχομαι και αισθάνομαι απόλυτη ικανοποίηση για την έντιμη και διαφανή επαγγελματική μου διαδρομή. Μου έχει δώσει τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών και το μόνο που με απασχολεί και το μόνο με το οποίο ασχολούμαι είναι η σκληρή εργασία μου νυχθημερόν για να πετύχω στα καθήκοντα που μου έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός.

Επομένως προειδοποιώ, οποιονδήποτε συνεχίσει τις συκοφαντικές επιθέσεις με ψέματα στο πρόσωπό μου, ότι θα ηττηθεί πολιτικά, γιατί θα πέσει πάνω σε πολιτικό τοίχο και θα υποστεί κάθε νομική συνέπεια της πράξης του εφόσον χρησιμοποιεί ψέματα και συκοφαντίες. Αυτή είναι ένα τελευταίο μήνυμα, προς όσους αυτό αφορά».

“Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ με βλέπουν με εφιαλτικό τρόπο”

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς εξηγεί την εμπλοκή του ονόματός του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε:

«Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Εδώ έχουν φθάσει στο σημείο να γράφουν ορισμένες εφημερίδες ότι εγώ έχω οργανώσει αυτήν την υπόθεση… Νομίζω κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ με βλέπουν με εφιαλτικό τρόπο. Ας ηρεμήσουν. Ας λύσουν τα θέματα του δικού τους κόμματος. Ας αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, τα οποία μόνοι τους δημιούργησαν. Και με τη χθεσινή ομιλία του ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι αποτελεί μια φωνή από το χθες. Τον βλέπω ότι κάνει μια μεγάλη στροφή προς το παρελθόν. Επανέρχεται με ταχύτητα στο δημαγωγικό και ανεύθυνο της περιόδου από το 2012 μέχρι την ημέρα που παρέδωσε την εξουσία και αυτό είναι πολύ ανεύθυνο για τη χώρα, σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ανάγκη από ενότητα, από σχέδιο, από δράση, από όλα όσα και χθες παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεμνότητα για τον ένα χρόνο από την ημέρα που η ΝΔ ανέλαβε τα καθήκοντα της διακυβέρνησης.

Και σήμερα η δική μας ατζέντα είναι η ανόρθωση της οικονομίας, η στήριξη των θέσεων απασχόλησης, η ψηφιοποίηση του κράτους η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες και προχωράμε μπροστά. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κινείται με ταχύτητα προς το παρελθόν της, διασπά, διχάζει και συκοφαντεί».

Σε ερώτηση αν η πολιτική ζωή θα κινείται ανάμεσα σε ηχογραφήσεις και βίντεο και αναζήτηση τριών εκατομμυρίων κ.λπ., ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα απ’ όσα αναφέρατε. Είπα ότι η δική μας ατζέντα είναι τα προβλήματα του τόπου, το σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας. Η δική μας προσπάθεια είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να προχωρήσουμε μπροστά. Άλλοι έχουν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν από το παρελθόν τους. Ας τα ξεκαθαρίσουν. Αν υπάρχουν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη είναι ένας αυτοτελής θεσμός και είναι προφανές ότι κάνει τη δουλειά της».

Ψήφος ομογενών: Λύνεται μια εκκρεμότητα μισού αιώνα

Σε ερώτηση για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο υπουργός Εσωτερικών θύμισε ότι ο νόμος υπερψηφίσθηκε με 288 ψήφους λύνοντας μια εκκρεμότητα μισού αιώνα. Τώρα, όπως σημείωσε, με βάση τις προβλέψεις του νόμου στήνεται –και θα παρουσιαστεί σύντομα στον πρωθυπουργό και στα κόμματα– η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι Έλληνες του εξωτερικού να υποβάλλουν αίτηση για να ψηφίζουν από τον τόπο στον οποίο βρίσκονται.

Ένας χρόνος ΝΔ: Η χώρα κέρδισε σε αξιοπιστία

Σχετικά με τον ένα χρόνο από την εκλογική νίκη της ΝΔ ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η χώρα με τις αποφάσεις που έλαβε ο πρωθυπουργός στον τομέα της οικονομίας, κέρδισε σε κύρος και αξιοπιστία, γεγονός που φάνηκε σε όλες τις προσπάθειες δανεισμού από τις διεθνείς αγορές και σημείωσε: «Η μεγάλη επιτυχία του πρωθυπουργού με τις έγκαιρες αποφάσεις και το σχέδιο που εφάρμοσε στην περίοδο της πανδημίας, είναι μια ισχυρή προστιθέμενη αξία για να ξαναφύγει του χρόνου, δυνατά, προς τα επάνω η οικονομία μας. Εάν στην Ελλάδα είχε συμβεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έγινε στο σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών κρατών και που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην υπερδύναμη του πλανήτη, στις ΗΠΑ, η χώρα θα είχε καθηλωθεί και θα είχε παραδοθεί. Χάρη λοιπόν σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις και στη σωστή πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, η οικονομία θα είναι έτοιμη να φύγει προς τα πάνω την επόμενη χρονιά».

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr