Τα πυρά τους στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος καυτηρίασε την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα της αποχώρησής του από το κόμμα, εξαπέλυσαν οι υποστηρικτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αναρτήσεις τους στα social media οι «προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ καταπιάστηκαν με τη φράση του πρώην Υπουργού Οικονομικών που μίλησε για «χαμένη υπερηφάνεια», σχολιάζοντας περισσότερο την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αυτοκριτική και εξέτασης των κατά πόσο ισχύουν τα λεγόμενά του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, μίλησε για «ιδιόκτητη Περήφανη Προκομμουνιστική Εξωκυβερνητική αριστερά» και τόνισε πως «περήφανα θα περιμένω να κάνουν την περήφανη δική Τους αριστερά καθώς επιστρέφουν ριζοσπαστικά και ανανεωτικά στο περήφανο πειραγμένο κομμουνιστικό παρελθόν τους για να ξανά διαλύσουν περήφανα την Ακοα - και το ΚΚΕ ες».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«Ιδιόκτητη Περήφανη Προκομμουνιστική Εξωκυβερνητική αριστερά

Με περηφάνια θα πορευτώ στην Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όταν ακούσω περήφανα την περήφανη αποχώρηση των φραξιωνιστών της ομπρελας53+6/6 όταν και άμα αποφασίσουν και τους το επιτρέψει περήφανα η περηφάνια τους και το υπαρξιακό τους δίλημμα να παρατήσουν το κόμμα που τόσο περήφανα τους συντηρεί και τόσο καιρό υπονομεύουν περήφανα.

Περήφανα θα περιμένω να κάνουν την περήφανη δική Τους αριστερά καθώς επιστρέφουν ριζοσπαστικά και ανανεωτικά στο περήφανο πειραγμένο κομμουνιστικό παρελθόν τους για να ξανά διαλύσουν περήφανα την Ακοα - και το ΚΚΕ ες ΑΑ επιστρέφοντας περήφανα στο περήφανο 0,5% που περήφανα τους ανήκει.

Περήφανα αναμένω κάτι το περήφανο από τα περήφανα στελέχη που τόσο περήφανα αναζητούν και υπερασπίζονται την περηφάνια της Δικής Τους περήφανης αριστεράς.

Απλά, πιστεύω περήφανα ότι η αριστερή περηφάνια θέλει και την αριστερή περήφανη Τόλμη και Γοητεία που περήφανα τους λείπει».

Ακολούθησε ανάρτηση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου η οποία διερωτήθηκε ανέφερε τα εξής:

«Εμείς τα παρακατιανά μέλη του 2ευρω, χωρίς αστική αυτοπεποίθηση, πως παραμένουμε στο κόμμα ενώ αποχωρεί ο "Σωτήρας" Τσακαλώτος,που έδινε υπερηφάνεια σ' αυτό; Μήπως γιατί δεν είμαστε υπερφίαλοι, φαντασμένοι αλαζόνες, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς, δεν μειώνουμε κανένα και πρωτίστως σεβόμαστε τη Δημοκρατία!».