Στα χνάρια της Χρυσής Αυγής, οι Σπαρτιάτες  απείχαν σήμερα από την επετειακή εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πολυτεχνείο, η οποία ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών ήταν η μόνη που δεν εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση της Βουλής για την 50ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελούν «άξιους» συνεχιστές των Χρυσαυγιτών.

Όταν, όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε θόρυβος για την προσβλητική αυτή στάση, μέλη των «Σπαρτιατών» άλλοι επικαλούνταν ανειλημμένες και άλλοι έκτακτες υποχρεώσεις.

Κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης έλαβαν τον λόγο βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων - από την Πλεύση Ελευθερίας τον λόγο πήρε η πρόεδρος του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου -ενώ, ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο. «Κατέθεσα εκ μέρους όλων σας στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ως πρόεδρος της Βουλής. Και πιστεύω πως αυτός ο συμβολισμός, η Βουλή να καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, έχει να κάνει ακριβώς με την εκπλήρωση αλλά και με τη διαρκή αναζήτηση για τη βελτίωση και αξιοποίηση της δημοκρατίας, που οφείλουμε όλοι να κάνουμε, τιμώντας εκείνη τη μνήμη», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.