Την πρόθεσή του να καταθέσει στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Ηλείας που θα συμπαρασύρει και τη Δυτική Πελοπόννησο, εκδήλωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα δώσει προτεραιότητα στα μεγάλα θέματα του νομού και αυτά είναι οι υποδομές, η υγεία, η τουριστική ανάπτυξη και η στήριξη του αγροτικού τομέα, γιατί «αν αυτός ο τομέας όπως συνεχίζει να φθίνει οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο, τότε θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία και στο εξαγωγικό εμπόριο», τόνισε. «Άρα χρειάζεται να ασχοληθώ με τα μεγάλα, τα μικρά και τα ασήμαντα δεν πρόκειται να με αγγίξουν», υπογράμμισε, για να σημειώσει ότι σύντομα θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το στρατηγικό σχέδιο.

Για δε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις δηλώσεις του που έγιναν πριν την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, είπε συγκεκριμένα: «Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι αν αυτό το κόμμα θα συνεχίσει να υπάρχει και να εξελιχθεί σε ένα θεσμικά ισχυρό πυλώνα της δημοκρατίας ή θα πάρει το δρόμο της διάλυσής του. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι πολλά κόμματα έφτασαν ξανά εκεί απ’ όπου είχαν ξεκινήσει. Το τι γίνεται στο εσωτερικό τους είναι καθαρά θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και ποια θα είναι η έκβαση».

Για δε τη Νέα Δημοκρατίαείπε πως ένα κόμμα που έχει δείξει ότι αντέχει στον χρόνο, καθώς προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ενώ χαρακτήρισε τη νίκη στις εκλογες, προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην παρουσία του κόμματος Σπαρτιάτες στη Βουλή, είπε πως οι απανωτές κρίσεις στην Ευρώπη οδήγησαν στην αντισυστημική αντίδραση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν και πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και από την Αριστερά και από την άκρα Δεξιά, όπως είπε. «Είναι ένα φαινόμενο της εποχής, δεν είναι βιώσιμο, είναι ανησυχητικό», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «όλοι αυτοί που πρεσβεύουν αυτές τις αντιλήψεις με βαθειά αντιδημοκρατικά αισθήματα και νοοτροπία δεν έχουνε θέση στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία γιατί η Ελλάδα με τα προβλήματα της και τις δυσκολίες της, έχει καταφέρει να είναι σε ένα ανώτερο επίπεδο δημοκρατικότητας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Συνεπώς είναι ένα φαινόμενο εποχής, θα προκαλέσει ζητήματα μέσα στη Βουλή αυτή η 8κομματική Βουλή αλλά νομίζω ότι με τη σωστή διαχείριση θα συνεχίσει η ελληνική δημοκρατία να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς να φοβάται».